- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski patrijarh izrazio saučešće SPC povodom smrti episkopa moravičkog Antonija

© Press-služba Patriarha Moskovskogo i vseя Rusi / Uđi u bazu fotografijaPatrijarh moskovski i cele Rusije Kiril
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
Pratite nas
Patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril izrazio je saučešće patrijarhu srpskom Porfiriju u vezi sa smrću nastojnika Srpskog Podvorja u Moskvi episkopa moravičkog Antonija, istakavši da je on dostojno predstavljao svoju Crkvu u opštenju sa ljudima i u crkveno-diplomatskim aktivnostima.
Novopočivši arhipastir bio je veliki prijatelj Ruske crkve, sa kojom je povezan značajan deo njegovog životnog puta. Prvi i stalni starešina srpskog Podvorja u Moskvi od momenta njegovog obnavljanja, dostojno je predstavljao Crkvu Svetog Save kako u crkveno-diplomatskoj delatnosti tako i u svakodnevnom opštenju sa narodom, navodi se u saučešću ruskog patrijarha objavljenom na sajtu RPC.
Patrijarh Kiril je istakao da je tokom dugo godina odgovornog služenja, episkop Antonije uspeo da pruži važan doprinos razvoju rusko-srpskih međucrkvenih odnosa.
Pored ruskog patrijarha, rukovodilac Odseka za odnose sa javnošću moskovske Patrijaršije, episkop volokalamski Antonije (Sevrjuk), takođe je uputio saučešće poglavaru Srpske crkve.
Predstavnik Srpske pravoslavne crkve pri patrijarhu moskovskom i cele Rusije episkop moravički Antonije (Pantelić) preminuo je 11. marta posle duže bolesti, saopštilo je ranije Odeljenje za spoljne crkvene odnose (DECR) Moskovske patrijaršije.
Vladika Antonije - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2024
DRUŠTVO
Spavao na podu i podizao svetinju: Šta se desilo kad je vladika Antonije poslat u Moskvu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala