- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Mi to smatramo agresijom“: Duma se obratila Bundestagu zbog planiranja napada na Krimski most

© Sputnik / Natalья SeliverstovaDuma
Duma - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
Pratite nas
Predsedavajući Državne Dume Rusije Vjačeslav Volodin je komentarisao razgovor nemačkih oficira o mogućem udaru na Krimski most i napomenuo da Rusija to smatra agresijom i pretnjom po bezbednost zemlje, kao i da bi takve akcije u budućnosti mogle dovesti do trećeg svetskog rata.
Poslanici Državne Dume na plenarnoj sednici usvojili su predlog pisma Bundestagu u kome ruska strana poziva Berlin da preduzme objektivnu istragu učešća nemačkih oficira u planiranju borbenih dejstava u Ukrajini, kao i da ne dozvoli dejstva koja bi uvukla zemlju u oružani sukob na strani nacističkog ukrajinskog režima.
„Obraćamo se parlamentu Nemačke kako bi sproveli svoju nezavisnu istragu i prestali da se bave temom curenja informacija, već suštinskim razmatranjem teme povezane sa umešanošću Nemačke i visokih oficira u planiranje izvođenja napada na našu zemlju. Mi to smatramo agresijom, pretnjom našoj bezbednosti. Smatramo da je to nedopustivo i vodi pokretanju trećeg svetskog rata velikih razmera, nuklearnog rata sa svim propratnim posledicama“, istakao je Volodin.
Prema njegovim rečima, poslanici Bundestaga moraju biti svesni zločina koje planira njihovo rukovodstvo i treba da učine sve kako bi sprečili tragediju.
Volodin je naglasio da bi ovaj zločin imao najteže posledice po same Nemce.

„Ruska Federacija poseduje oružje koje u tehnološkom smislu nadilazi strano naoružanje i može da uništi bilo koju metu na njihovoj teritoriji“, zaključio je predsedavajući Dume.

Podsetimo, glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan objavila je prethodno 40-minutni audio-snimak razgovora visokih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju „kako da bombarduju Krimski most“.
Prema tom zapisu, u razgovoru su učestvovala četvorica oficira, među kojima je i načelnik Odeljenja za operacije i obuku vazduhoplovnih snaga. Oficiri, između ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete „taurus“ i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu „crvenu liniju“ i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da sadržaj razgovora nemačkih oficira o pripremi napada na Krimski most pokazuje direktnu umešanost Zapada u sukob u Ukrajini.
Pogledajte i:
Krimski most - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
SVET
Odbor Bundestaga o razgovoru oficira o napadu na Krimski most: Sve ukazuje na rusku operaciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala