- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan jedva prelomio u Željkovom Čačku: Borac nije dao mira crno-belima

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Obradović i Aleksa Avramović
Željko Obradović i Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2024
Pratite nas
Košarkaši Partizana savladali su ekipu Borca u Čačku u 22. kolu ABA lige rezultatom 84:77 (26:26, 23:15, 12:16, 23:20).
Delovalo je da su košarkaši Partizana lako došli posle dvocifrene prednosti posle pt minuta igre, ali nije se Borac predao već se tek čini se zahuktavao.
Najpre su se košarkaši domaćeg tima približili serijom od sedam poena, da bi potom i poveli u samoj završnici prve deonice. Usledila je trojka Alekse Avarmovića, ali Borac nije dozvolio da on stavi tačku, već je na isti način odgovorio Aleksa Uskoković pa je tako posle deset minuta igre rezultat bio nerešen.
U drugoj deonici probudio se Uroš Trifunvić, ali je posebnu sigurnost u tim unosio raspoloženi Danilo Anđušić. Sve do dva i po minuta pred kraj poluvremena košarkaši Borca uporno su pronalazili odgovor.
Međutim, usledila je serija crno-belih za koju su najviše bili zaslužni Anđušić i Smailagić pa su tako na pauzu otišli sa osam poena prednosti – 49:41.
Stečenu prednost gosti nisu uspeli da zadrže i odgrali su jako slabih deset minuta u kojim je Borac ponovo uspeo da se primakne.
Energiju koja je bila potrebna Partizanu uneo je Zek Ledej maestralnim zakucavanjem, a tome su prethodila i tri slobodna bacanja Avramovića pa su tako crno-beli imali plus osam poena prednosti.
Međutim, daleko od toga je da je posao za crno-bele bio završen. Promašili su po trojku Avramović i Smailagić,a to su na drugoj strani iskoristili igrači domaćeg tima i ponovo se približili gostima.
Dve trojke vezao je Čarapić i tako doneo izjednačnje, a onda je pogodio i za vođstvo Borca na tri i po minuta do kraja. U važnom trenutku trojku je pogodio Smailagić, a onda je Avramović sa linije penala doveo Partizan u prednost.
Kao kap ušla je trojka Ledeja, a zatim i Smailagića i tada se konačno činilo da je crno-beli uspeli da prelome.
Najbolji pojedinac na meču bio je Avramović sa 16 poena, tri skoka i pet asistencija, pratio ga je Ledej sa istim brojem poena, čak osam skokova i jednom asistencijom.
U timu domaćina najviše se istakao Danilo Tasić sa 16 poena, šest skokova i šest asistencija.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2024
SPORT
Bogdanov bum nije sprečio pad „jastrebova“ – Njujork svedok najsiromašnijeg meča
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala