- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Decenija od čuvenog slučaja „17-godišnjaka“ – on i dalje igra, ali njegovi zemljaci neće skoro na teren

Džozep Minala  - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2024
Pratite nas
Pre gotovo jedne decenije Džozef Minala je postao zvezda svetskog fudbala, ali ne po svojim uspesima, već po činjenici da je tvrdio da ima 17 godina, ali je delovao daleko starije. Minala i dalje igra fudbal, ali to neće moći da čini više od 60 njegovih zemljaka iz Kameruna koji su suspendovani zbog lažiranja godišta.
Minala je sada već davne 2014. godine postao član prvog tima Lacija, a njegove fotografije su ukazivale na činjenicu da je daleko stariji od prijavljenog godišta.
Minala je upisan kao 17-godišnjak, Fudbalski savez Italije je sproveo istragu i na kraju je utvrdio da je rođeni Kamerunac sasvim u redu i da neće biti potrebe za sprovođenjem kaznenih mera.
Nije se Minala naigrao u Laciju, za sedam godina koliko je bio član rimskog kluba odigrao je svega tri utakmice, čak šest puta je išao na pozajmice pre nego što je dobio ispisnicu.
Usledili su boravci u nižerazrednom Lučezeu, potom Olbiji, zaigrao je i za letonsku Liepaju pre nego što je u leto 2023. stigao u tim Slijema Vonderersa sa Malte, čiji dres i dalje nosi.
Dok je Minala izbegao kazne, njegovih čak 62 zemljaka to nisu, a predvodi ih Vilfred Natan Duala koji je na nedavnom Kupu afričkih nacija nastupio kao navodni 17-godišnjak.
Istragom je utvrđeno da to nije tačno, a zajedno sa još desetinama svojih kolega Duala je suspendovan zbog krivotvorenja krštenice.
Česti su takvi slučajevi u Africi, nedavno je pod lupom bio i fudbaler Zvezde Gelor Kanga, ali nikada nije viđena ovakva „grupna“ suspenzija, što ukazuje na ideju afričkih fudbalskih zvaničnika da konačno stanu na put zloupotrebama.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2024
SPORT
U sobi drži Novakov poster – a sada igra protiv njega: „Srećni gubitnik“ nova prepreka za srpskog asa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala