- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

U sobi drži Novakov poster – a sada igra protiv njega: „Srećni gubitnik“ nova prepreka za srpskog asa

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2024
Pratite nas
Luka Nardi, mladi italijanski teniser, naredni je protivnik Novaka Đokovića na mastersu u Indijan Velsu, a i dan danas 20-godišnjak u sobi drži poster srpskog asa.
Momak rođen 2003. godine u noći između ponedeljka i utorka ostvariće svoj san jer će odigrati meč protiv Novaka Đokovića, najuspešnijeg tenisera svih vremena. Za Luku Nardija to će biti neverovatno iskustvo.
„Mislim da je to jedno od najboljih iskustava koje momak može da doživi, posebno za nekoga mladog poput mene. Imam njegov poster u svojoj sobi, tako da možete da razumete kako ovo može biti veoma uzbudljivo za mene. Sigurno će to biti sjajno iskustvo“, rekao je Nardi.
Italijanu se od svega u Novakovoj igri najviše dopada njegova kretnja.
„Sviđa mi se kako može da se kreće na terenu. On je veoma dinamičan i elastičan igrač. Volim njegov mentalitet , to da uvek bude čvrst i da uvek pokušava da bude fokusiran i da ne dozvoli protivniku da vidi kako se oseća ili šta misli. Dakle, to je veoma lepa stvar“, rekao je italijanski teniser.
Imao je Nardi mnogo sreće što se uopšte našao u glavnom žrebu jer je prethodno ispao u kvalifikacijama. Upao je umesto Tomasa Ečevrija koji je bio nosilac pa je tako u prvom kolu bio i slobodan.
Posle poraza u kvalifikacijama Nardi je već razmišljao o narednom turniru.
„Nisam razmišljao o tome da ostanem ovde. Trebalo je da krenem sledećeg dana. Ostao sam jer je postojala mala šansa da uđem i to se dogodilo. Mislio sam već na sledeći turnir“, rekao je italijanski teniser.
I samom Luki neverovatno je dokle je dospeo kada se priseti odakle je počeo.
„To je veoma kul. Razmišljajući gde sam počeo, u manjem teniskom klubu gde sam bio veoma stidljiv da budem na terenu. Moja mama je morala da bude na mreži jer mi je trebala da bude tamo. Morao sam da imam nekoga da mi ukaže poverenje. Biti sada ovde, igrati na ovakvom stadionu pred ovom publikom protiv prvog na svetu, sigurno je to nešto sjajno za mene“, istakao je Nardi.
Kada je reč o njegovom stilu igre, ladi Italijan poručuje da ne voli da bude dosadan.
„Kada sam na terenu, volim da igram veoma agresivno i možda to može biti zabavno za publiku. Ne volim da budem dosadan na terenu. Nadam se da ljudi mogu da uživaju gledajući moje mečeve i to je jedino što mogu da kažem kada sam na terenu. Van terena sam normalan momak“, poručuje Nardi.
Svestan je da protiv Novaka mora da igra i bolji od svog najboljeg tenisa.
„Moram da budem veoma fokusiran na svaki poen, na svaki udarac koji napravim. Sigurno će to biti još teže protiv Đokovića. Daću sve od sebe i videćemo šta će se desiti“, poručio je Nardi.
Meč srpskog asa i mlade italijanske nade počinje u dva sata iza ponoći.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2024
SPORT
Novak saznao termin meča sa Italijanom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala