- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kremlj o papinoj izjavi: Kijevski režim odbija pozive na pregovore o Ukrajini

© AP Photo / Daniel ColeKijev
Kijev - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2024
Pratite nas
Papa Franja se, govoreći o „beloj zastavi“ Ukrajine, založio za pregovore, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Koliko sam razumeo, u papinim izjavama bio je širi kontekst. Ali generalno, ideja o kojoj je govorio je, naravno, sasvim razumljiva – govorio je u korist pregovora. Znate da je (predsednik Rusije Vladimir) Putin više puta govorio o našoj spremnosti i otvorenosti da naše probleme rešavamo pregovorima i to je način koji se preferira“, istakao je Peskov.
„Ali znate da, nažalost, i papine izjave i ponovljene izjave drugih strana, uključujući i našu, u poslednje vreme nailaze na apsolutno oštro negiranje od strane kijevskog režima. Oni ne dozvoljavaju nikakve pregovore“, rekao je Peskov.
Portparol je dodao da, odbijajući pregovore, Ukrajina crpi podršku u uveravanjima mnogih evropskih zemalja koje obećavaju da će nastaviti da čine sve da osude Rusiju na, kako veruju, neizbežan strateški poraz.
„To je najdublja zabluda, najdublja greška. I tok događaja, pre svega na bojnom polju, to najjasnije svedoči“, zaključio je Peskov.
U subotu je švajcarska televizija „RSI“ objavila delove predstojećeg intervjua, u kojem je papa izjavio da u sukobu u Ukrajini poražena strana mora da nađe smelosti da to prizna i pristane na pregovore. Ove reči su shvaćene kao poziv na kapitulaciju Kijeva.
Rimski papa Franja - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Vatikan saopštio na šta je papa mislio govoreći o podizanju bele zastave u Ukrajini
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala