- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusi premijerno protiv Srbije oblače nove dresove /foto/

© Sputnik / Alexey FilippovRuska zastava na stadionu "Lužniki" u Moskvi
Ruska zastava na stadionu Lužniki u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2024
Pratite nas
Fudbalski savez Rusije i kompanija „Jogel“ predstavili su nove dresove reprezentacije Rusije, a fudbaleri će ove dresove premijerno obući 21. marta na prijateljskoj utakmici protiv Srbije. Prezentacija novih dresova održana je u Moskvi na međunarodnoj iložbi i forumu „Rusija“.
U toku su završne pripreme za fudbalski spektakl reprezentacija Srbije i Rusije u Moskvi, a sada su Rusi predstavili i nove garniture dresova. Vodeći ruski proizvođač sportske opreme napravio je više od 60 ekskluzivnih odevnih predmeta.
„Predstavljanje nove uniforme reprezentacije je svakako veoma važan događaj za RFU, navijače i celokupnu fudbalsku zajednicu. Reprezentacija nije samo „majica“ koju će igrači nositi na terenu. Oblik ima simboličko značenje. Za igrače to simbolizuje priznanje zasluga u fudbalu, njihovog talenta, ali istovremeno i ogromnu odgovornost prema navijačima, saigračima i zemlji“, rekao je Aleksandar Djukov, predsednik Fudbalskog saveza Rusije.
Smatra Djukov da su dresovi važni ne samo za fudbalere već i za navijače.
„Reprezentativna uniforma je važna i za sve ljubitelje i navijače fudbala – postaje simbol oko kojeg se mogu okupljati, bez obzira na klupske preferencije. I zato smo kreiranju forme pristupili što je moguće odgovornije i drago nam je da rezultate našeg rada predstavljamo ovde, na glavnoj izložbi zemlje. Verujemo da je naš partner, ruska kompanija Jogel, dizajner i proizvođač sportske opreme, realizovala projekat na nivou najboljih svetskih standarda. Važno je i to što projekat podrazumeva masovnu proizvodnju uniformi - u njima će igrati naši timovi svih uzrasta“, istakao je Djukov.
Dizajn nove uniforme inspirisan je jednim od najupečatljivijih žanrova ruskog folklora – bajkama. Njegovi elementi simbolizuju, s jedne strane, strast sa kojom se fudbaleri bore na terenu, s druge, hladan um i prekaljeni karakter.
Kućna garnitura, izrađena u tradicionalnim crvenim bojama, posvećena je Žar ptici, koja personifikuje sunce – izvor života, plodnosti i simbol pravde. Uniforma ima šaru u obliku stilizovanog sjajnog perja divne ptice, koje, ukrašavajući grudi, simbolizuje vatrena srca igrača.
Gostujuća uniforma, svetlih boja, inspirisana je elementom hladnoće, još jednim svetim elementom za rusku kulturu, oličenim u bajkama u liku mitskog Mraza. Šara istovremeno podseća na čudesne mrazne šare na prozorima, i na divno lep led na rekama i jezerima, ali u isto vreme - na hladnu proračunatost i neuništivu čvrstinu.
Nove dresove ruski fudbaleri prvi put oblače na utakmici sa Srbijom, a potom i 25. marta protiv Paragvaja.
Sofijan Amrabat - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2024
SPORT
Hteli da profitiraju uz pomoć „đavola“, ali...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala