- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hteli da profitiraju uz pomoć „đavola“, ali...

© AFP 2023 / PAUL ELLISSofijan Amrabat
Sofijan Amrabat - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2024
Pratite nas
Fiorentina je zabrinuta što Sofijanu Amrabatu koji se nalazi na pozajmici u Mančester junajtedu pada tržišna vrednost. Da li je u pitanju loša forma u kojoj se posle Mundijala u Kataru nalazi iskusni marokanski vezista, ili su u pitanju „đavolja posla“ nije poznato, ali je jasno da bi Junajted mogao tu da ima svoju računicu.
Mančester je 2. septembra pola sata pre isteka prelaznog roka u Evropi obezbedio potpis Amrabata na pozajmicu do kraja sezone, za šta se obavezao da plati klubu iz Firence oko 9,3 miliona evra uz mogućnost otkupa ugovora po isteku pozajmice 30. juna.
Amrabat je ove sezone u Premijer ligi odigrao 13 utakmica bez konkretnog učinka. Nula golova, nula asistencija i tri žuta kartona za nekog od koga su svi imali velika očekivanja, dok su u Firenci „trljali ruke“, nadajući se da bi odlične partije veziste koji je „eksplodirao“ na Svetskom prvenstvu u Kataru, mogle da mu dignu cenu, kako bi klub zaradio od transfera.
Ništa bolje i drugačije nije ni u Ligi šampiona, gde je na pet utakmica u dva navrata „požuteo“, i to je apsolutno sve.
Poslednja tržišna vrednost Sofijana Amrabata prema proceni specijalizovanog fudbalskog sajta „transfermarkt.de“ krajem decembra je iznosila 28 miliona evra, dok se očekuje da u narednom, ona bude još manja.
Jasno je da to nikako ne ide u prilog „violi“ koja bi mogla da ostane bez Amrabata za sitan novac u slučaju da „đavoli“ odluče da otkupe ugovor.
O tome su izvestili italijanski mediji, portal „Fudbal Italija“, koji je prvi lansirao vest o tome da su u Fiorentini zabrinuti što Sofijan Amrabat snižava svoju tržišnu vrednost tokom pozajmice na Old Trafordu.
Ostaje da se vidi kako će do kraja sezone izgledati na „zelenom tepihu“ 27-godinjši Marokanac koji može da igra na poziciji zadnjeg ili centralnog veznog, dok se solidno snalazi i na mestu levog beka.
Ipak, jasno je da Amrabat nije ni bleda senka onog igrača koji je zaludeo brojne evropske klubove tokom Mundijala u Kataru, kada su se mnogi borili za njegov potpis, a on je izabrao poziv Erika Ten Haga da pređe u Mančester junajted, gde se do sada nije proslavio.
Sudija dodeljuje žuti karton fudbaleru Lajpciga  - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2024
SPORT
Imenovan sudija za večiti derbi
Konkretan razlog drastičnog pada njegove forme nije poznat.
Amrabat je prošao omladinsku školu Utrehta, posle čega je tri sezone proveo u prvom timu, pre nego što je prešao u Fejenord, da bi posle toga igrao za Klub Briž, usledila je pozajmica u Veronu, posle čega je njegov kvalitet prepoznala Fiorentina za koju je odigrao 107 utakmica i postigao je samo jedan gol uz jednu asistenciju.
Ali, od Amrabata se ne očekuje da trese mreže i da asistira, već da „razbija“ protivničke napade i da neumorno trči i da „hapsi“ rivale po terenu, što je vanserijski radio tokom Svetskog prvenstva u Kataru.
Aleksandar Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2024
SPORT
Bizarnosti slučaja „Pavlović“: Srbija u ruci, Nemačka na grani – i otkud u priči tzv. Kosovo?!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala