- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Matić bez reči ućutkao kritičare – savršenstvo za istoriju /foto/

© Sputnik / Elena RuskoNemanja Matić
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2024
Pratite nas
Pre manje od nedelju dana Lion je doživeo prvi poraz otkako je Nemanja Matić stigao u klub, Lens je slavio 3:0 i bio je to povod da pojedini francuski novinari „opletu“ po Srbinu da nije dobar igrač, da se slabo kreće. Nije se dugo čekalo na odgovor Matića, koji je u pobedi nad Lorijenom bio savršen kada je pas u pitanju 83/83.
Tridesetpetogodišnjak sa Uba odigrao je bez greške. Svih 83 dodavanja ka saigračima bila su precizna, što je u modernom fudbalu, čak i kada igrate prvom do sebe, jako teško.
Takav učinak obezbedio je bivšem vezisti Rome, Čelsija, Mančester junajteda, Benfike i Rena da uđe u istoriju kao prvi fudbaler u istoriji Lige 1 kom je to pošlo za nogom.
Naime, otkako postoji „Opta“ koja je zadužena za statistiku, nije se dogodilo da jedan vezni fudbaler u francuskom šampionatu ima stoprocentan učinak kada su pasovi u pitanju, a Matić ih je imao čak 83 i nijednom nije pogrešio.
Na taj način Matić je bez priče van terena uspeo da ućutka kritičare, koji su ga prošle sedmice proglasili „bivšim“ fudbalerom zbog toga što se uklopio u sivilo „lavova“ sa Žerlana u porazu od Lensa rezultatom 3:0.
Bivši reprezentativac Srbije bio je „motor“ u trijumfu nad Lorijenom u gostima 2:0 i Lion se treutno nalazi na 10. poziciji Lige 1 sa 31 osvojenim bodom.
SPORT
Baždaru bilo teže na klupi – Kovačević ništa ne bi promenio: „Ostavili smo srce na terenu“
Crvena zvezda Partizan 172. večiti derbi - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2024
SPORT
Za Duljaja su crno-beli heroji – a Milojević poručuje: Već viđen scenario, neka probaju nešto drugo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala