- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Za Duljaja su crno-beli heroji – a Milojević poručuje: Već viđen scenario, neka probaju nešto drugo

© Sputnik / Lola ĐorđevićCrvena zvezda Partizan 172. večiti derbi
Crvena zvezda Partizan 172. večiti derbi - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2024
Pratite nas
Dok je Igor Duljaj, trener Partizana, na konferenciji posle 172. večitog derbija protiv Crvene zvezde (2:2) isticao da su njegovi igrači heroji, Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, govorio je o tome da se oko crveno-belih pravi negativna atmosfera.
Prve utiske sa meča izneo je najpre Igor Duljaj koji je istakao da su igrači Partizana za njega heroji naročito zbog onoga što su prikazali u poslednjih 15 minuta regularnog dela i devet mminuta nadoknade kada su ostali sa igračem manje jer je Severina dobio dva đuta kartona za deset minuta.
„Uvek kada ostanete bez igrača sve se menja ono što ste zamislili. Imali su priliku da vide četiri gola, nije bilo dosadno, dosta šansi sa obe strane. Imali smo dosta igrača koji su danas izašli na teren bez treninga, kada se sve sabare i oduzme nije lako postići dva gola, oni su postigli iz prekida, mi iz igre. Bilo je teško odigrati 15 plus 8 minuta protiv takve Crvene zvezde, tako da slobodno mogu da kažem da su igrači Partizana bili heroji“, bio je prvi utisak trenera Partizana.
Iako se činilo da nekim odlukama nije bio zadovoljan, Duljaj nije želeo da komentariše suđenje.
„Bez obzira na sve, ne želim da komentarišem suđenje, rekao sam prvog dana da to neću raditi, onaj ko vidi, vidi sve“, rekao je Duljaj.
Trener crno-belih morao je da vodi računa i o rovitim igračima zbog čega je došlo do nekih izmena koje su bile važne za dalji tok meča.
„Imali smo problem sa Zahidom koji se žalio na zadnju ložu, ima taj problem sedam dana, morao sam da pojačam sredinu, ostavim igrače koji igraju u napadu da imaju prostora za kontre, imamo brza krila, Severina, Goh, imali smo i Saldanju dok je bio na terenu. Nekoliko igrača je sa nekoliko treninga igralo i iz tog razloga sam morao da ih menjam jer su počeli da padaju u drugom poluvremenu“, istakao je Duljaj.
U jednom trenutku trener Partizana imao je verbalni okršaj, ali na konferenciji je objasnio da to nije bilo sa bilo kim iz tabora Zvezde.
„Nije niko sa klupe Crvene zvezde, to je bio neki gospodin, niko nije bilo šta rekao ružno, pozdravili smo se svi, čestitali jedni drugima na dobroj utakmici i došli smo do zaključka da je derbi bio dobar i da je publika imala šta da vidi“, poručio je trener crno-belih.
Upitan je i za partiju Aranđela Stojkovića koji je imao prostora da bude bolji.
„Kako u životu tako i u fudbalu postoje usponi i padovi, verujem u svakog igrača Partizana, na osnovu jedne ili dve utakmice je teško reći da li je u padu forme. Imao je sreću da je imao Kalulula koji mu je dosta pomogao“, istakao je Duljaj.
Za sam kraj još jednom je podvukao da crno-belima nije bilo lako da igraju sa igračem manje protiv tako jakog protivnika kao što je Zvezda.
„Znali smo da su opasni po levom boku, ali nismo to najbolje zatvrali, osetilo se to u prvom poluvremenu. Osećanja su pomešana, rekao sam da ovaj derbi neće rešiti pitanje prvaka, ima još dosta opticaja, ova utakmica je završena, mogla je da ode u drugom smenu za oba tima, morate imati u vidu da smo igrali 20 i nešto minuta sa igračem manje protiv izuzetno jake Zvezde. To je veoma teško, još jednom moram da ponovim da su igrači heroji, imali smo fanstatičnu podršku kao nikada pre, pohvala za navijače oba kluba koji su upriličili ambijent“, zaključio je Igor Duljaj.
Posle Duljaja konferenciju je održao i Vladan Milojević. Pre nego što je dobio pitanja, Vladan Milojević izneo je najpre svoje prve impresije.
„Mislim da je bila jedna lepa utakmica, dobar derbi, pune tribine, ne znam zvanično koliko gledalaca, atmosfera divna, mislim da smo pružili dobru partiju. Jedan dobar derbi, što se tiče nas, da li sam zadovoljan rezultatom, sigurno da nisam. Imali smo dobru igru, imali smo protivnika koji je imao za cilj da se brani, da proba na kontru, to je sasvim legitimno. Hteli smo da kontrolišemo igru, imali smo dosta šansi. Hteo sam da izvučem, da ovoliko imate šansi da na kraju samo date dva gola. Generalno, golman Jovanović je igrač utakmice, ali mislim da je jedan golman koji je odbranio i ono što se brani i ono što se ne brani“, rekao je trener Zvezde.
Potom je izneo statističke podatke.
„Imali smo posed 72 odsto poseda naspram njihovih 28 odsto, mi 20 šuteva oni dva, mi šest u okvir gola oni dva“, istakao je Milojević.
Zahvalan je trener Zvezde bio navijačima na dobroj atmosferi.
„Ono što bih hteo da kažem je da sam ponosan na atmosferu, veliko hvala našim navijačima, priredili su mi da vidim Marakanu punu. Partizan sa svojim navijačima, imali su koliko god su karata hteli. Veliko hvala za moj klub, dosta je osporavano, igrači su probali da daju sve od sebe, moji su dali, da naprave dobar performans. Ako je neko trebao da bude bliži pobedi to smo mi trebali da budemo“, smatra trener Zvezde.
Potom je govorio i o tome da se oko Zvezde stvara negativna atmosfera.
„Sada ću to da vam kažem i neću više. Scenario je već viđen, dva puta istu stvar. Od početka se pravi negativna atmosfera prema nama, ne kritikujem vas, ali je viđena ista priča da je titula nameštena, da je jedan klub potlačen, da jednom klubu država ne pomaže, pravljenje pokreta samo da se napravi da je neko ugrožen. Ja to neću da dozvolim, nije slučajno da gde god igramo da je nama nešto poklonio, ajde da probaju nešto drugo da urade, ono što mogu da kažem bravo za navijače“, istakao je Milojević.
Nastavio je u istom ritmu.
„Od kada igramo uvek neko osporavanje, omalovažavanje. Neću dozvoliti to. Kao klub i trener neću to dozvoliti. Ne mogu ja to da dozvolim ili ne, ja imam samo to da mogu da vam kažem svoje mišljenje. Da se ne priča da kad neko ima, sve je pošteno, a kada nema, onda je sve namešteno... Vodi se neki medijski, hibridni rat, kampanja... Danas nismo pobedili, pa kad je sve to tačno, što danas ne pobedismo!?“, upitao je Milojević.
Trener Zvezde govorio je i o situaciji o srpskom fudbalu.
„Idemo da se borimo, trenutno smo drugi, ima da se igra, srpski fudbal nije toliko loš koliko se predstavlja, samo se gledaju negativne stvari, ajde da gledamo pozitivne. Čestitiao bih igračima na igri, zalaganju, kapa dole. Lep derbi, koliko je bio kvalitetan to ćete vi najbolje da znate, mislim da ima budućnosti. Mi nemamo bolji fudbal, ajde da ga dignemo. Prošle godine je bilo toliko klubova u Evropi, to nema nigde, to su neke stvari koje nisu pale sa neba, to je rad, stalno se nešto omalovažava. Ta priča da je neko potlačen, ta priča ne pije vodu“, rekao je Milojević.
Trener crveno-belih na dan derbija proslavio je i rođendan, a za poklon prihvata i remi.
„Nema veze, dovoljno je i ovo bilo od mojih igrača, hteli su da daju sve od sebe, dobio sam želje od svih i drago mi je. Hteli smo da pobedimo, ali i ovako je dovoljno“, rekao je Milojević.
Kada je reč o prvom golu Partizana odnosno Mateusa Saldanje, priznaje da su igrači Zvezde pogrešili.
„Apsolutno smo pogrešili, nismo reagovali, neću da karakterišem bilo kog igrača za bilo šta, imali su nameru, nije to trebalo, svaka greška vam čini da naučite. Desilo se, bože moj i idemo dalje“, ističe trener Zvezde.
Za kraj je govorio o napadačkom fudbalu crveno-belih.
„Ne kažeš to ti, već ja prevodim 'translate'. Pa eto, malo sam pokazao da možemo i da napadamo. Šalim se, zaista smo hteli da odigramo, pripremili smo na pravi način. Uvek ima grešaka koje se potkradaju, ali raduje me to što smo od prvog do 90. minuta pokušavali da dominiramo i napadali. I kad vodite i kad ste u hendikepu i gubite posle šok-golova... Treba dići igrače, pa u nezgodnim trenucima igre dobijete golove koji mnogo psihološki mogu da utiču na igru. Partizan ima dobre igrače, očigledno opredeljene na kontanapade, Natho i Zahid mogu da daju te ključne pasove... Tako se završilo i idemo dalje“, poručio je Vladan Milojević.
Crvena zvezda Partizan 172. večiti derbi - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2024
SPORT
Zvezdin kapiten posle remija kritikovao crno-bele: „Valjali su se po terenu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala