- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Skot Riter: Makron pokušava da uvuče Ameriku u rat sa Rusijom

© AP Photo / Patrick SemanskyDžozef Bajden i Emanuel Makron uoči samita G7
Džozef Bajden i Emanuel Makron uoči samita G7 - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2024
Pratite nas
Francuski predsednik Emanuel Makron provokativnim izjavama o slanju trupa u Ukrajinu pokušava da uvuče SAD u rat sa Rusijom, izjavio je bivši američki obaveštajac i vojni analitičar Skot Riter.
„To je njegova glupa igra. Francuska nema dovoljno vojne snage za raspoređivanje koja bi bila značajna za Ukrajinu tako da će Francuskoj biti potrebna pomoć drugih NATO zemalja koje bi htele da pošalju trupe. Šta će biti kada krenu u bitku sa Rusijom? Šta će se desiti kada Rusija uništi te trupe? Tada će Francuska uzviknuti: 'NATO, dođi nam u pomoć!'", kazao je Riter.
Prema njegovim rečima, takve akcije Francuske stvoriće „zamku“ Vašingtonu koji će biti primoran da pritekne u pomoć svojim saveznicima iz NATO-a.
„Ne možemo dozvoliti da dođe do situacije u kojoj evropski lideri donose odluke koje će na kraju dovesti do rata SAD sa Rusijom“, naglasio je.
Riter je dodao da zapadni političari treba da započnu dijalog sa Moskvom o evropskim bezbednosnim pitanjima i da češće pozivaju ruske ambasadore u Evropi i Sjedinjenim Državama.
„Evo nekoliko profesionalnih saveta za kreatore politike – pozovite Anatolija Antonova, ambasadora Rusije u SAD i razgovarajte sa njim. U sadašnjim realnostima, trebalo bi da postoji red američkih diplomata ispred ruske ambasade u Vašingtonu koji čekaju da uđu i razgovaraju o pitanjima nuklearnog razoružanja sa Antonovom“, dodao je Riter.
Podsetimo, francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da se EU složila da stvori takozvanu „devetu koaliciju za duboke udare“ sa ciljem snabdevanja Ukrajine raketama srednjeg i dugog dometa, kao i da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“.
Predsednik Francuske Emanuel Makron - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2024
RUSIJA
Makron prešao crvenu liniju ali Francuzi neće u sukob s Rusijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala