- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak stigao da sruši Federerov rekord – a Švajcarac mu prognozira pobedu: „Veliki favorit“

© AP Photo / Kin CheungNovak Đoković i Rodžer Federer
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2024
Pratite nas
Novak Đoković je prvi favorit za osvajanje mastersa u Indijan Velsu, smatraju teniski stručnjaci, ali i njegov nekadašnji rival Rodžer Federer. Proslavljeni Švajcarac istakao je i da bi glavni kandidati za titulu pored Novaka mogli da budu Janik Siner i Karlos Alkaras.
Istoriju mastersa u Indijan Veslu obeležili su Novak Đoković i Rodžer Federer koji imaju po pet trofeja, ali srpski as ima priliku da se izdvoji i sa šest trofeja postane ubedljivo najbolji na turniru u Kaliforniji.
Da će takac scenario da se dogodi veruje i sam Federer koji je na promociji Lejver kupa u San Francisku govorio o favoritima za masters u Indijan Velsu.
„Mislim da je Đoković veliki favorit. Mislim takođe da Siner nije izgubio još od Australijan opena. Alkaras se takođe vraća u igru i da je branilac titule, tako da mislim da će pobednik biti jedan od ta tri momka. Nažalost, Nadal se povukao“, rekao je Federer.
Od ukupno 50 međusobnih mečeva, samo su tri Novak i Rodžer odigrali u Indijan Velsu, dva u finalu i jedan u polufinalu. Iz sva tri kao pobednik je izašao najbolji teniser sveta.
Iako je na Australijan openu zaustavljen u polufinalu, Novak je spreman stigao u Indijan Vels gde nije igrao punih pet godina. Sa druge strane, Siner zaista od početka godine igra neverovatan tenis, dok se čini da Alkaras ima najmanje šanse jer već neko vreme ne blista na terenu.
Simona Halep  - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2024
SPORT
Novak je verovao, Simona je pobedila: „Poslao mi je podršku pre i posle suđenja – divim mu se“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala