- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak je verovao, Simona je pobedila: „Poslao mi je podršku pre i posle suđenja – divim mu se“

© Sputnik / Alexey Filippov / Uđi u bazu fotografijaSimona Halep
Simona Halep  - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pružio je podršku Simoni Halep, rumunskoj teniserki, tokom sudskog procesa koji je vođen protiv nje. Srpski as poslao je poruku bivšoj prvoj teniserki sveta koja je na kraju oslobođena svih optužbi.
Zbog pozitivnog rezultata na doping testu Simona Halep bila je suspendovana na četiri godine, ali je dobila spor pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani, pa je tako kazna smanjena na devet meseci koji su već istekli i zato Rumunka može odmah na teren.
Halepova je dobila specijalnu pozivnicu za masters u Majamiju, a u intervjuu za „Antenu 3“ otkrila je da joj je podršku pružio i Novak Đoković.
„Novak mi je poslao poruku pre i posle suđenja. Kerber, Barti, Kvitova takođe – ne mogu da kažem da je to prijateljstvo jer smo protivnice, ali bila sam veoma srećna što su mi pisale“, rekla je bivša prva teniserka sveta.
Potom je pohvalila srpskog asa.
„Mnogo se divim Đokoviću zbog svega što predstavlja na terenu. Divim se njegovoj ambiciji – on je poseban, drugačiji čovek, divim mu se kao sportisti u celosti. Ne poznajem ga lično, ali radi sve što može kako bi ostao najbolji, brine o tome šta jede… Ja ne! Ja jedem i čokoladu, ali uspela sam da se ne ugojim, što je veoma važno“, objasnila je Halep.
Dobre vesti za rumunsku teniserku bile su i te što je sačuvala sve sponzore jer su verovali da je nevina i čekali su da se vrati na teren.
„Obično sam veoma introvertna, ali sada sam zvala sve sponzore i objasnila šta se desilo. Nisu tražili detalje, ali rekli su da ne veruju da sam se dopingovala i da će nastaviti da rade sa mnom. To je jedinstvena stvar, videla sam mnogo slučajeva kada sponzori napuste sportiste. To mi je bilo olakšanja, svetlo u mraku, to što ti ljudi nisu verovali da sam se dopingovala“, istakla je rumunska teniserka.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2024
SPORT
„Nadal ako ne osvoji Rolan Garos – kraj karijere je neizbežan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala