- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Strašan povratak Britanca – „uspavao“ rivala u drugoj rundi /video/

© AP Photo / STREntoni Džošua
Entoni Džošua - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2024
Pratite nas
Entoni Džošua, britanski bokser, odneo je pobedu nokautom u drugoj rundi protiv bivšeg MMA borca Frensisa Enganua u Saudijskoj Arabiji. Rijad je ponovo platio i dobio spektakl, a Džošua je potvrdio klasu, jer je dominirao u ringu protiv rivala iz Kameruna.
Pre oko četiri meseca Enganu je, takođe u Rijadu, izgubio diskutabilnom odlukom sudija od Kralja Cigana Tajsona Fjurina, ali ovoga puta nije imao šanse protiv snažnog britanca koji ga je bacao po ringu, da bi na kraju "obrisao pod" njime.
Tri minuta pre kraja druge runde Džošua je zadao snažan udarac Enganuu u glavu i ovaj je završio na podu, te mu više povratka nije bilo. Prethodno je već u prvoj rundi mišićavi Kamerunac bio u nokdaunu posle preciznog i snažnog direkta Entonija Džošue.
A koliko je tek nokaut bio snažan, najbolje potvrđuje to što je 37-godišnji Frensis nekoliko minuta dolazio sebi posle brojanja sudije.
Morao je da sedne na stolicu, dobio je i kiseonik, a potom mu je ukazana dodatna medicinska pomoć.
S druge strane, Entoni Džošua se trijumfalno vratio u ring, bila je to njegova četvgrta pobeda u nizu, od čega treća nokautom, što je jasan pokazatelj da se uzdrmani Britanac vratio na pobednički kolosek od vezanih poraza Oleksandra Usika.
„Da sam izgubio svi bi rekli da sam gotov. Moj tim će kreirati moju budćnost. Tu sam da se borim. Vratiću se u svoj kavez i biću zaključan do onog trenutka kada dođe vreme za novu borbu. Ukoliko me žele, Fjuri i Usi mogu da pokucaju na moja vrata i ja ću se vratiti i daću sve od sebe“, poručio je pobednik spektakla u Saudijskoj Arabiji Entoni Džošua.
Upravo će se Fjuri i Usik boriti u ringu 18. maja, posle čega bi mogao da usledi novi spektakl u kom će "Kralj cigana" ili Usik udariti na Britanca.
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2024
SPORT
Jedan Srbin manje u Indijan Velsu – preokret i totalna dominacija Alkarasa
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2024
SPORT
Bogdanovih istorijskih hiljadu – Micić i Jović se nisu radovali /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala