- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Komunistička partija Francuske: Makron priprema Francuze za rat sa Rusijom

© AP Photo / Emrah GurelFrancuska zastava
Francuska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2024
Pratite nas
Izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona, da Pariz ne bi trebalo da ima ograničenja u pogledu podrške Ukrajini, su pokušaj da se javnost pripremi za činjenicu da će se Francuska na kraju direktno umešati u rat, smatra generalni sekretar Komunističke partije Francuske Fabjen Rusel.
Kako je rekao televiziji BFM, kurs koji je predsednik izabrao je veoma opasan, a Pariz bi trebalo da uradi sve da ne bude strana u sukobu.
Istakao je da je Makronova retorika veoma zabrinjavajuća, s obzirom na to da ona, faktički, izaziva pogoršanje sukoba zbog kojeg se može proširiti.
Prema rečim francuskog političara, Makron je tokom razgovora sa liderima francuskih partija tvrdio da sama Rusija predlaže da se u Ukrajini uspostavi režim prekida vatre. Međutim, francuski predsednik je ubeđen da je potrebno takve predloge odbiti, jer će inače Moskva obnoviti svoje snage.
Kijev je iscrpljen borbenim dejstvima i zato bi primirje bilo i za njega pauza koja mu je neophodan, istakao je Ruselj. Zaključio je da Francuska mora da pruža Ukrajini podršku, ali pored toga mora da učini sve da ne postane strana u konfliktu.
Pogledajte i:
Francuska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2024
SVET
Francuski ministar odbrane: Ne može biti ni reči o slanju vojnika u Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala