- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Francuski ministar odbrane: Ne može biti ni reči o slanju vojnika u Ukrajinu

© AP Photo / Michael ProbstFrancuska vojska
Francuska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2024
Pratite nas
Ne može biti reči o slanju vojnika sa ciljem učešća u sukobima u Ukrajini, izjavio je ministar odbrane Francuske Sebastijan Lekorno radiju RMC.

„Hteli smo da saopštimo našim saveznicima o tome šta još možemo da uradimo, razmatrale su se različite hipoteze, ali ne i o slanju vojske za učešće u borbama, kako su to neki protumačili. Francuski predsednik Emanuel Makron je izjavio da nećemo biti saučesnici u ovom sukobu. Međutim, da li smo sve pokušali na tom polju između slanja oružja, kao što to sada radimo i saučesništva, odnosno direktnog rata sa Rusijom? Da li ima još puteva koji nisu isprobani?“, pita se Lekorn.

Naveo je da je reč, pre svega, o zapadnom vojnom prisustvu za deminiranje i obuku ukrajinskih vojnika na teritoriji Ukrajine.
Makron je krajem februara izjavio, nakon konferencije o podršci Kijevu, da su lideri zapadnih zemalja razmotrili mogućnost slanja vojske u Ukrajinu, ali da ne postoji saglasnost po tom pitanju, kao i da ništa nije isključeno u zavisnosti od razvoja situacije.
Pogledajte i:
Francuska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
SVET
Mond: Pariz bi mogao da dozvoli specijalcima da idu u Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala