- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda produžila ugovor igraču koji nije odigrao ni sekund

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Uđi u bazu fotografijaTrej Tompkins
Trej Tompkins - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2024
Pratite nas
Trej Tompkins, američki košarkaš, do kraja sezone će ostati član Crvene zvezde.
Tompkins, nekadašnji šampion Evrope sa Realom, pred kraj prelaznog roka postao je član Zvezde, ali je tada potpisao kratkoročni jednomesečni ugovor.
Od tog momenta Tompkins nije ni debitovao za Zvezdu, pošto se muči sa povredom kolena, ali su crveno-beli odlučili da mu produže ugovor do kraja sezone.
Nedavno je o njemu govorio i trener Janis Sferopulos.
„Trej je u poslednjoj fazi rehabilitacije, idemo dan po dan. Počeo je individualno da vežba neke pokrete. Druga faza biće da trenira jače, takođe individualno. Posle toga ćemo ga priključiti timu, a posle treninga sa timom, treniraće i pet na pet, posle čega će biti spreman za utakmice. To je proces, ne znamo koliko će dugo trajati, ali u poslednjoj smo fazi. Očekujemo da će se uskoro vratiti”, rekao je trener Sferopulos.
Tompkins ima 33 godine, a visok je 208 centimetara. Sezonu 2022/2023. proveo je kao igrač Zenita iz Sankt Peterburga, a od prethodnog leta nije imao profesionalni angažman.
Pre nastupa u Rusiji, Tompkins je sa uspehom igrao za Real Madrid od 2015. do 2022. godine. Sa velikanom iz španske prestonice je 2018. godine osvojio Evroligu na fajnal foru u Beogradu. Košarkaš iz Džordžije je najbolje igrao upravo u sezoni u kojoj je Real bio prvak Evrope – 2017/2018. U proseku je za Real beležio 10,9 poena i 5,1 skok.
Studirao je na univerzitetu Džordžija, a profesionalac je od 2011. godine. Dve godine proveo je kao igrač Los Anđeles Klipersa, za koje je sakupio 24 utakmice. Pre dolaska u Real nosio je dres Nižnjeg Novgoroda.
Zanimljivo je da je Tompkins bio prvi igrač Evrolige koji je dobio pozitivan test na virus korona u martu 2020. godine, posle čega je sezona u ovom takmičenju zaustavljena, a na kraju i prekinuta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala