- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ultimatum je postavljen – pobeda ili rastanak!

© AP Photo / Matthias SchraderTomas Tuhel
Tomas Tuhel - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2024
Pratite nas
Tomas Tuhel dobiće otkaz na mesto trenera Bajern Minhena u slučaju da ne eliminiše Lacio u osmini finala Lige šampiona. Ultimatum je stavljen pred iskusnog stručnjaka zbog serije loših rezultata na svim frontovima, pa bi rastanak u slučaju neuspeha mogao da usledi već u utorak uveče, objavili su brojni nemački mediji.
Bajern je u opasnoj krizi, najvećoj u poslednjih deset godina. Deset bodova zaostaju za liderom Bajer Leverkuzenom u šampionskoj trci Bundeslige, dok im preti eliminacija iz Lige šampiona već na prvom stepeniku nokaut faze.
Bavarci moraju da jure gol zaostatka protiv Lacija na „Alijanc areni“ u utorak od 21 čas za kada je zakazan revanš meč, a biće lišeni usluga suspendovanog štopera Dajoa Upamekana koji je pocrveneo u prvom meču odigranom u Rimu.
Tuhel je izgubio svlačionicu odavno i uprava mu je spremila otkaz na kraju sezone, ali bi po svemu sudeći rastanak mogao da usledi daleko ranije. Posle remija sa Frajburgom minulog petka (2:2) čelnici slavnog nemačkog kluba izgubili su strpljenje, i prema pisanju medija, ultimatum je dat Tomasu Tuhelu - eliminiši Lacio ili otkaz!
Čelnici Bajerna zamerili su Tuhelu na „novom ispadu“ prilikom davanja izjava za medije po završetku susreta.
„Bilo je dosta nediscipline na pozicijama i dešavalo se da gledam klasičan hara-kiri. Radili smo stvari koje nismo radili na treninzima, stvari o kojima nikada nismo pričali. Na kraju smo morali da se zadovoljimo bodom, iako smo poveli pred kraj“, izjavio je nekadašnji strateg Čelsija i Borusije Dortmund.
Upravi se nije dopalo što je Tuhel ponovo iz igre pre vremena izveo Jošuu Kimiha, kog je u 64. minutu zamenio Lajmer, dok je Dejvis zamenio Gereira.
Bajern je drugi na tabeli Bundeslige sa 54 boda, prvoplasirani Leverkuzen je na koti 64 i hita ka Salatari, a do kraja je ostalo još deset kola.
Kao naslednik Tomasa Tuhela uveliko se pominje Arne Slot koji je vodio AZ Alkmar i Fajenord i pripadnik je brzog fudbala i kratkih napada.
Stefan Leković - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2024
SPORT
Dok Zvezda kuburi – njeno dete krči put „tamo daleko“
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2024
SPORT
Orlovi dobili pojačanja: Luis i Džon izabrali Srbiju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala