- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dok Zvezda kuburi – njeno dete krči put „tamo daleko“

© Foto : FK Crvena zvezdaStefan Leković
Stefan Leković - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2024
Pratite nas
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević imaće veoma težak posao u sastavljanju ekipe za večiti derbi naredne subote, zbog povreda svojih defanzivaca. Sa druge strane, momak koga se Zvezda relativno lako odrekla, Stefan Leković, zaigrao je u elitnoj španskoj Primeri za ekipu Viljareala.
Šest dana pre večitog derbija sa Partizanom, koji se vidi kao odlučujuća utakmica u šampionskoj trci, trener Milojević više brine o medicinskim izveštajima nego o taktičkim idejama.
Milojeviću probleme prave povrede dvojice najboljih defanzivaca, kapitena Aleksandra Dragovića i jednog od zamenika Uroša Spajića.
Obojica su povrede zadobili u duelu s TSC, najpre je Dragović morao van terena, a u finišu meča je prinudno zamenjen i Spajić.
Kako prenose mediji probleme sa povredom ima i veteran Nemanja Milunović, što Milojevića ostavlja sa mladim Naserom Đigom kao jedinim sigurnim defanzivcem za večiti derbi.
Sa druge strane, Zvezda je prošle godine odlučila da mladog štopera Stefana Lekovića pusti na pozajmicu u španski Viljareal, uz mogućnost trajnog transfera, valjda verujući da će joj više koristiti potencijalni novac od usluga koje može da pruži 20-godišnji Beograđanin, đak njene škole.
Leković je redovan član rezervne ekipe Viljareala, a posle povreda Erika Baija i Aise Mandija našao se na terenu u poslednjih pola sata utakmice protiv Granade.
Sva je prilika da će Leković na kraju sezone potpisati trajan ugovor sa Viljarealom, Zvezda će dobiti milionsko obeštećenje, ali će sasvim sigurno morati da remontuje odbranu, s obzirom na to da je većina defanzivaca u poznim igračkim godinama i kako vreme ide sve će biti skloniji povredama.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala