- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Oglasio se Rubljov: „Nadam se promeni“

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2024
Pratite nas
Ruski teniser Andrej Rubljov oglasio se posle odluke ATP da mu ne oduzme bodove i novčanu nagradu posle jedne rasprave sa sudijom. Takođe, naglasio je da se nada određenim promenama u pravilima.
Nakon meča, Rubljov je uložio žalbu na odluku da mu se oduzmu bodovi i novčana nagrada za turnir, što je ATP prihvatio i kaznio ruskog igrača sa 36.400 dolara, zadržavajući bodove za rangiranje koje je osvojio.
„Želim da se zahvalim ATP komisiji što je prihvatila moju žalbu i promenila prvobitnu odluku da me diskvalifikuju iz polufinala u Dubaiju i oduzme bodove za rangiranje i novčanu nagradu koju sam zaradio prošle nedelje“, počeo je izlaganje Rubljov.
Rubljovu je prvobitno oduzet sav novac, ali i bodovi koje je zaradio do tog trenutka na turniru, da bi ATP nakon žalbe tenisera potvrdio da je odluka opovrgnuta.
„Nadam se da će u budućnosti ATP detaljnije proučiti ovo pravilo i uneti izmene u njega tako da službena lica ne mogu da odrede ishod meča bez jasnih dokaza i bez davanja mogućnosti igraču da pogleda video reprizu. Iako sam razočaran što nisam uspeo da završim polufinalni meč u Dubaiju, zahvalan sam za svu podršku koju ste mi pružili u poslednja dva dana, dobio sam mnogo poruka. Hvala svima koji su me podržavali, obećavam da ću naučiti iz ovoga i pokušati da postanem bolji kao igrač i kao osoba“, konstatovao je Rubljov.
Pevač Marko Radinović - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2024
SPORT
EKSKLUZIVNO – On će pevati Kaćušu pred utakmicu Srbije i Rusije: Na muci se poznaju junaci! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala