- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nema Briha, ima penala za rvački zahvat nad Mitrovićem – Srbin nepogrešiv!

© AFP 2023 / FAYEZ NURELDINEAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2024
Pratite nas
Aleksandar Mitrović, napadač Al Hilala, postigao je vodeći gol za svoj tim u meču četvrtfinala azijske Lige šampiona protiv Al Itihada. Srbin je tako produžio golgeterski niz, a pogodio je "sa kreča" u 40. minutu, da bi do poluvremena duplirao Al Davsari svega 120 sekundi kasnije - 2:0, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat.
Igrao se 38. minut kada je upravo „srpska duga devetka“ oborena u kaznenom prostoru Al Itihada i to rvačkim zahvatom, nalik onom na Mundijalu u Rusiji, kada su dvojica Švajcaraca grčko-rimskim stilom zaustavila Mitrovića, a nemački sudija Feliks Brih ostao je „slep“ i „nem“.
U Ligi šampiona Azije nije se dogodila takva kardinalna greška i žestoki previd sudije, već je on momentalno pokazao na belu tačku, a Mitrović je bio nepogrešiv!
Al Hilal je tako dobio i deveti penal ove sezone od čega je realizovano čak osam. Mitrović je praktično bez zaleta izveo jedanaesterac, čekao je golmana do poslednjeg trenutka i poslao ga je u jednu, a loptu u drugu stranu.
Tek što su fudbaleri Al Itihada stavili loptu na centar i krenuli u napad, usledio je novi pogodak, a precizan za Al Hilal bio je Al Davsari.
U startnoj postavi Al Hilala zajedno sa Mitrovićem nalazi se i drugi srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić, koji je u prethodnom meču kluba iz Rijada upisao dve asistencije.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2024
SPORT
„Stara dama“ će morati bez svog superheroja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala