- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Las Vegas svedok najskljupeg meča u istoriji – Nadalu i Alkarasu po milion „u džep“

© AP Photo / Tertius PickardRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2024
Pratite nas
Dvojica najboljih španski tenisera Rafael Nadal i Karlos Alkaras odigrali su u Las Vegasu verovatno najskuplji meč u istoriji tenisa, s obzirom na to da su za egzibiciju na „Netfliks slem“, prema pisanju američkih medija, stavili „u džep“ po milion evra!
Ako je uopšte bitno, s obzirom na to da je novac bio u prvom, a rezultat u drugom planu, slavio je mlađi Španac – Karlos Alkaras i to posle velike borbe u tri seta i super tajbrejka – 6:3, 4:6, 7:6(14:12).
Mala je bila dvorana u Las Vegasu da primi sve ljubitelje tenisa koji su želeli da gledaju nekada prvog tenisera sveta Rafu Nadala, koji je zbog učestalih povreda najavio povlačenje na kraju sezone, jer je u prethodnih 13 meseci odigrao samo jedan turnir.
Nešto bolja zdravstvena situacija je sa 17 godina mlađim Alkarasom koji će zaigrati na Indijan Velsu, dok se zbog povrede povukao s turnira u Riju.
Nadal koji ove godine puni 38 godina i pokušaće da zaigra na američkoj turneji, uspeo je da osvoji uvodni set rezultatom 6:3, da bi u nastavku „konce igre“ preuzeo njegov naslednik Karlos Alkaras.
Stigao je do izjednačenja, osvojivši drugi set 6:4, da bi posle toga usledio vrhunac drame i super tajbrejk morao je da odlučuje pobednika.
Na kraju se radovao Alkaras ukupnim rezultatom 14:12, a mediji u Sjedinjenim Američkim Državama navode da su dvojica španskih asova inkasirali oko milion evra za učešće na egzibiciji u Las Vegasu.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2024
SPORT
Inteligentnom Miciću „ukrali“ loptu za slavlje Rajakovićevog Toronta /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala