- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Otkriven pakleni plan Zapada - priprema javnost za direktno uključenje u sukob s Rusijom

© AP Photo / Martin MeissnerPripadnik nemačkih vojnih snaga na zadatku
Pripadnik nemačkih vojnih snaga na zadatku - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2024
Pratite nas
Snimci razgovora visokih oficira Bundesvera o mogućem napadu na Krimski most govore o militarističkim namerama zapadnih centara moći, koji suočeni sa time da Ukrajina gubi na frontu od Rusije razmišljaju o direktnom mešanju NATO kako bi pokušali da sukob okončaju u korist Kijeva, odnosno Zapada, kaže bivši ambasador u Nemačkoj Milovan Božinović.
Plan visoko rangiranih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju „kako da bombarduju Krimski most“, a koji je procureo u javnost u vidu audio snimka trese nemačku javnost i medije, a vlada Olafa Šolca kao i nemački vojni vrh još se ne oglašavaju po ovom pitanju.

Priprema za direktno mešanje u sukob

Diplomata i bivši ambasador Srbije u Nemačkoj Milovan Božinović ovaj događaj ocenjuje kao skandal ali, i kao najavu da se razmatra da se ukrajinsko - ruski sukob završi vojnom intervencijom Zapada, odnosno direktnim mešanjem spolja.
„Ovo je krupna stvar i deo je ukrajinsko-ruskog konflikta onoliko koliko su druge zemlje involvirane u taj konflikt. Ovo je samo pokazalo koliko su oni deo toga. Mi danas kroz ovo vidimo dve stvari koje će nemačka vlada morati da objasni: prvo, jasno je da ovo neće moći tek tako lako da ignoriše. Druga što nam ovo govori jeste da je ovo dokaz - a to je više od šuškanja u zapadanim vojnim krugovima - da Zapad jedino rešenje konflikta u Ukrajini vidi u tome da se u njega umešaju direktno zapadne države,“ kaže Božinović.

Deo psihološkog rata

Nekako se čini, dodaje naš sagovornik, da se javno mnjenje priprema da se navikne na pomisao o opciji direktnog mešanja u konflikt koja je do sada smatrana neprihvatljivom i u zapadnim krugovima.
Vojnici počasne straže nemačkih snaga Bundesvera - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
RUSIJA
Objavljujemo ceo razgovor nemačkih oficira o planovima za napad na Krimski most /audio/
„Polako se nešto što se smatralo dogmom u zapadanim strukturama ruši i priprema se javnost da će do toga možda doći, iako o tome već neko vreme javno govori ruska strana. Ovo je i deo psihološkog rata koji se vodi i koji je vrlo važna komponenta ovog sukoba“, primećuje Božinović.
Ono što je našem sagovorniku u svemu ovome zapalo za oko jeste i činjenica da u stenogramu i slušajući ovaj snimak razgovora visoko rangiranih oficira nemačke vojske koji je isplivao vidi njihovo nastojanje da sve to prikažu tako da sve to proguta Šolc, koji je rekao da slanja nemačkih trupa u Ukrajinu neće biti.

Šolca obmanjuje sopstvena vojska

„Ja tu vidim i pokušaj da se se Šolc, kao najviši državni organ obmane i da se pripremi da će koliko sutra čuti i mnogi tvrđe mišljenje od ovoga iz vojnih struktura. Nemačka javnost je inače podeljena oko svega toga, a sada imamo pokušaj rušenja onoga što je trebalo da bude Šolcova karakteristična politika što ukazuje da ima i nesklada u nemačkom političkom establišmentu kao i pokušaja da se Šolc pridobije za ratnu opciju,“ ocena je sagovornik Sputnjika.
Podsećanja radi, u audio snimku razgovora dugog 40 minuta koji vode četvorica nemačkih oficira, među kojima je i šef Odeljenja za operacije i obuku Vojno-vazduhoplovnih snaga, razmatra se kako da Nemci isporuče rakete „taurus“ i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, ali tako da Nemci ne pređu „crvenu liniju“ i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini. Snimak je objavila glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan.
Nemački vojnik - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2024
SVET
Snimak razgovora nemačkih oficira o napadu na Krim kruži Bundesverom; Mediji uvereni da nije fejk
Raketa Taurus, zapuщennaя s istrebitelя F-15K. Arhivnoe foto - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
SVET
Opasna nemačka provokacija Rusije koja neće ostati bez jasnog odgovora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala