- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Obe strane Dnjepra su Rusija

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaSvetski omladinski forum u Sočiju, Dmitrij Medvedev, 1-7. mart 2024. godine
Svetski omladinski forum u Sočiju, Dmitrij Medvedev, 1-7. mart 2024. godine - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2024
Pratite nas
Teritorije koje se nalaze sa obe strane Dnjepra su neodvojivi deo granica Rusije i svi pokušaji da se one odvoje su osuđeni na propast, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Svim našim protivnicima je neophodno da jasno i zauvek shvate jednostavnu istinu: teritorije duž obe obale Dnjepra sastavni su deo ruskih strateških istorijskih granica i svi pokušaji da ih nasilno promene su osuđeni na propast“, rekao je on na marginama Svetskog festivala mladih.

Medvedev se prisetio ruskog pesnika Aleksandra Puškina: „Nepoštovanje predaka je prvi znak divljaštva i nemorala. Ne samo da možete biti ponosni na slavu svojih predaka, već morate, a sramota je ako je ne poštujete“.
Podvukao je i da je geopolitički prostor Rusije nedeljiv još od perioda staroruske države i kretanja karavana sa robom od Vikinga do Grka.
„Imamo zajednički jezik, religiju, zajedničku predstavu o svakodnevnom životu. To je i razlog što je to neodvojivi deo svetog, za svakoga od nas, prostora, bez obzira što taj prostor pokušavaju da sada razore divlji ukrajinski nacisti i njihovi gospodari“, zaključio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije.
Svetski festival mladih održava se od 1. do 7. marta na ruskoj saveznoj teritoriji Sirijus ukazom predsednika Rusije Vladimira Putina. Generalni medijski partner festivala je agencija Sputnjik.
Pogledajte i:
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2024
RUSIJA
Medvedev: Rusija neće tuđu zemlju, a svoju ne da
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala