- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Rusija neće tuđu zemlju, a svoju ne da

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2024
Pratite nas
Oponenti Rusije moraju zauvek da zapamte da Rusija ne želi tuđu zemlju, ali se sa svoje nikada neće povući, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Želim da govorim o očiglednim stvarima koje znaju naši prijatelji i saveznici i koje naši oponenti treba da zauvek zapamte. Nama nije potrebna tuđa zemlja, a od svoje nikada nećemo odustati – tako je bilo i tako će biti“, rekao je on tokom predavanja na prosvetiteljskom maratonu „Znanje. Prvo“ u okviru Svetskog omladinskog festivala u Sočiju.

Istakao je da Rusija danas ispunjava posebnu, sudbonosnu misiju u globalnom svetu i nema sumnje da će ta misija biti ostvarena.
Naveo je i da nije stvar u širenju granica Rusije putem zahvata ukrajinske teritorije i dodao da je specijalna operacija Rusije morala da se dogodi jer je to delotvoran odgovor na rusofobnu politiku kolektivnog Zapada.
Medvedev je rekao i da Zapad svim snagama pokušava da stvori uslove za nepoverenje između Rusije i njenih suseda. Naglasio je da je vreme da Zapad nauči da savremeni svet nije izgrađen na kolonijalnom poretku, već je postao razumniji i složeniji.
Zaljučio je da koncept „Ukrajina – nije Rusija“ mora zauvek da nestane, jer je Ukrajina, sigurno, Rusija.
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je komentarisao i obraćanje predsednika Rusije Vladimira Putina Federalnoj skupštini koje je održano 1. marta i nazvao ga izuzetno miroljubivim.
Svetski festival mladih održava se od 1. do 7. marta u Sočiju i nastao je ukazom predsednika Rusije Vladimira Putina.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala