- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mediji: Rusija bi mogla da prati isporuku raketa „storm šedou“ Ukrajini?

CC BY-SA 3.0 / Wikipedia/David Monniaux / Raketa storm šedou
Raketa storm šedou - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2024
Pratite nas
Ruska obaveštajna služba mogla bi da prati slanje zapadnih raketa „skalp“ i „storm šedou“ u Ukrajinu, zahvaljujući podacima, koji su postali poznati usled curenja razgovora nemačkih vojnika, izjavio je dopisnik izdanja „Tajms“ Bruno Voterfild.
Prema njegovoj proceni, informacije iz presretnutog razgovora pomoći će ruskim obaveštajcima da „prate, odrede lokaciju i, verovatno, drže na nišanu“ britanske rakete „storm šedou“ i francuske „skalp“ tokom njihovog transporta preko teritorije Evrope i Ukrajine.
Dopisnik je istakao da će curenje razgovora nemačkih vojnika ugroziti isporuke ovog naoružanja Ukrajini, kao i upotrebu krstarećih raketa od strane Kijeva.
Glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan objavila je prethodno 40-minutni audio-snimak razgovora visokih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju „kako da bombarduju Krimski most“.
Prema tom zapisu, u razgovoru su učestvovala četvorica oficira, među kojima je i načelnik Odeljenja za operacije i obuku vvazduhoplovnih snaga. Oficiri, između ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete „taurus“ i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu „crvenu liniju“ i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.
Pogledajte i:
Ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2024
SVET
Nemački ministar odbrane: Objavljivanje razgovora nemačkih vojnika ─ informacioni rat Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala