- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Reakcija Berlina na razgovor oficira Bundesvera mnogo govori; Nemačka negira pripremu za rat

© MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2024
Pratite nas
Reakcija nemačkih političara koji su zabrinuti zbog curenja razgovora oficira Bundesvera, a ne razmatranja napada na Krimski most mnogo govori, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
„Interesantna je reakcija nemačkih političara od kojih su neki zabrinuti da je došlo do curenja na mrežama koje obezbeđuju zaštitu razgovora. Odnosno, sama činjenica pripreme nemačkog oružja, nemačkih stručnjaka koji će održavati to oružje, napad na Rusku Federaciju, uključujući Krimski most, skladišta sa municijom, kao i na koji način oni to razmatraju, ne čudi. To mnogo govori“, rekao je Lavrov tokom govora na Svetskom festivalu mladih.

Nemačka negira pripremu za rat

Istovremeno, portparol nemačke Vlade Volfgang Bihner izjavio je da nemačka Vlada negira da presretnuti razgovor visoko rangiranih oficira tokom koga se razmatra mogućnost napada na Krimski most, svedoči o pripremi Nemačke za rat.
„Apsolutno je jasno da su ovakve tvrdnje da ovaj razgovor navodno dokazuje da se Nemačka priprema za rat protiv Rusije apsurdna, odvratna ruska propaganda“, izjavio je na brifingu portparol Vlade Volfganga Bihner.
U saopštenju se dodaje da trenutno nije poznato da li postoje drugi slučajevi presretanja razgovora nemačkih oficira.
Bihner je takođe dodao da nemačka Vlada planira da sa partnerima razmotri situaciju povodom presretnutog razgovora nemačkih oficira, kao i da je uveren da će biti razjašnjenja sva otvorena pitanja.
Svetski festival mladih održava se od 1. do 7. marta na ruskoj saveznoj teritoriji Sirijus ukazom predsednika Rusije Vladimira Putina.
Generalni medijski partner festivala je agencija Sputnjik.
Glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan objavila je prethodno 40-minutni audio-snimak razgovora visokih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju „kako da bombarduju Krimski most“.
Prema tom zapisu, u razgovoru su učestvovala četvorica oficira, među kojima je i načelnik Odeljenja za operacije i obuku vvazduhoplovnih snaga. Oficiri, između ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete „taurus“ i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu „crvenu liniju“ i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.
Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da će operativno biti razjašnjena situacija u vezi sa objavljenim audio snimkom razgovora nemačkih oficira o planovima za napad na Krimski most.
Pogledajte i:
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2024
RUSIJA
Zaharova o presretnutom razgovoru nemačkih oficira: Denacifikacija Nemačke nije okončana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala