- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova o presretnutom razgovoru nemačkih oficira: Denacifikacija Nemačke nije okončana

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2024
Pratite nas
Presretnuti razgovor nemačkih oficira pokazao je da denacifikacija Nemačke nije završena i da je ova situacija, ako se ne promeni, opasna po zemlju, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Oni, kako shvatamo, nisu denacifikovani do kraja. Najmonstruoznije je – i to je činjenica, možete proveriti – da će ako se ništa ne preduzme, ako ovaj proces ne zaustavi sam nemački narod, to će, pre svega, dovesti do strašnih posledica po samu Nemačku“, izjavila je Zaharova novinarima na marginama Svetskog festivala mladih.

Prema njenim rečima, nemačka strana u situaciji sa presretnutim razgovorima oficira Bundesvera treba da preuzme odgovornost, a ne da saopštava da treba razjasniti situaciju.

„Mi, iskreno govoreći, ne očekujemo toliko reakciju, koliko objašnjenje. Vidimo ovu situaciju kada izađu, dignu ruke, kažu nešto apsurdno, promrmljaju, kažu: 'Moramo da razjasnimo’. Ne treba njima toliko da razjasne situaciju, koliko da odgovaraju za učinjeno“, zaključila je Zaharova.

Svetski festival mladih održava se od 1. do 7. marta na ruskoj saveznoj teritoriji Sirijus ukazom predsednika Rusije Vladimira Putina.
Generalni medijski partner festivala je agencija Sputnjik.
Glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan objavila je prethodno 40-minutni audio-snimak razgovora visokih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju „kako da bombarduju Krimski most“.
Prema tom zapisu, u razgovoru su učestvovala četvorica oficira, među kojima je i načelnik Odeljenja za operacije i obuku vvazduhoplovnih snaga. Oficiri, između ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete „taurus“ i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu „crvenu liniju“ i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.
Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da će operativno biti razjašnjena situacija u vezi sa objavljenim audio snimkom razgovora nemačkih oficira o planovima za napad na Krimski most.
Pogledajte i:
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2024
RUSIJA
Kremlj: Razgovor nemačkih oficira pokazuje da se razmatraju napadi na Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala