- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan strahovao od Cedevite posle ubačenih 70 poena za poluvreme – Zvezda ubedljiva u Baru

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićPartizan - Crvena zvezda
Partizan - Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2024
Pratite nas
Košarkaši Partizana slavili su u 21. kolu ABA lige nad Cedevitom u beogradskoj Areni u veoma zanimljivoj utakmici rezultatom 110:102, a Crvena zvezda je rutinski savladala Mornar u Baru sa 102:66.
Partizan je ostvario 15. pobedu u ABA ligi ove sezone i sprečio je da mu Cedevita preuzme treće mesto tabele, dok drugoplasirana Budućnost ima istovetan broj trijumfa, ali i utakmicu manje – u ponedeljak se sastaje sa Igokeom.
Neverovatno prvo poluvreme je viđeno u beogradskoj Areni, Partizan je posle dve četvrtine vodio sa 70:55, što je u „normalnim“ okolnostima neretko bivao i konačan rezultat utakmica.
Ali, Partizan je imao veoma raspoložen napad, Cedevita je prihvatila taj izazov i viđena je prava košgeterska rapsodija u prvih 20 minuta igre.
Stvari su se slegle u nastavku, više je sporiji ritam odgovarao gostima koji su kontinuirano smanjivali razliku, a na polovini četvrte deonice su došli na svega četiri poena zaostatka.
Briljantan u redovima Cedevite u drugom poluvremenu bio je ruski košarkaš Aleksandar Šaškov koji je ubacio čak tri trojke, iako igra na poziciji centra, da bi na kraju za 13 minuta na parketu upisao isti broj poena.
Nije ga bilo u dobrom delu finalnog kvartala na terenu, Partizan je to iskoristio i na kraju obezbedio pobedu rezultatom 110:102, koja je od velikog značaja za dobru seriju crno-belih posle trijumfa nad Efesom u Evroligi.
Značajno je reći i da je Partizan nadoknadio zaostatak iz prve utakmice sa Cedevitom u kojoj je poražen i praktično se sada odlepio na dve pobede od ekipe iz Ljubljane.
Zvezda je upisala sigurnu i ubedljivu pobedu u Baru nad Mornarom od 102:66, kao lek na ranu posle poraza u Evroligi od Bajerna.
Beogradski sastav predvodio je Dževonte Smart sa 16 poena, Luka Mitrović je uz 14 poena imao i osam skokova, koliko je upisao i Dejan Davidovac, uz poen manje i četiri asistencije.
Domaći sastav je prvu deonicu rešio u svoju korist, Zvezda je na poluvreme otišla sa dvocifrenom razlikom, a u nastavku je samo podizala prednost i rutinski privela meč kraju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala