- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković i Divac gledali kako Jokić kvari Džejmsov ulazak u istoriju /foto, video/

© AP Photo / Yannick PeterhansNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2024
Pratite nas
Denver je i osmi put zaredom slavio protiv Lejkersa 124:114, s tim što je ovoga puta meč u Holivudu imao posebnu težinu. Lebron Džejms ušao je u istoriju kao prvi košarkaš sa 40 hiljada poena, ali neće taj susret po dobrom, jer je ponovo izgubio od Nikole Jokića, koji je na kraju ubacio 35 poena uz 10 skokova i sedam asistencija.
Sve to uživo su ispratili najbolji teniser svih vremena Novak Đoković i legenda jugoslovenske košarke Vlade Divac, koji je najveći deo karijere proveo u NBA ligi.
Spektakularan meč u „Stejpls centru“ odigrali su Lejkersi i Nagetsi, a na kraju su se radovali aktuelni šampioni NBA lige koje je do trijumfa predvodio ko drugi nego Nikola Jokić.
Holivud je čekao i dočekao da „samokrunisani kralj“ NBA lige Lebron Džejms postigne još devet poena, čime bi dobacio do magične cifre od čak 40.000 poena. Uspeo je Džejms koji je susret okončao sa 26 poena, čime je probijena nestvarna granica, ali je njegov tim na kraju pognute glave napustio teren iz dvoboja sa „grumenjem“.
Lejkersi su bolje otvorili meč i vodili su posle uvodne deonice rezultatom 33:27, prednost su čak i uvećali do odlaska na veliki odmor – 66:58.
Ipak, u nastavku su gosti iz Kolorada zaigrali svoju prepoznatljivu odbranu, ona koja donosi prevagu i rezultat. Tako je bilo i ovoga puta. Jokić je predvodio Nagetse sa 35 poena, pratio ga je Majkl Porter Džunior sa 25, odličan je bio i roviti Džamal Marej, koji je imao problema sa skočnim zglobom, izbrojao je do 24, dok je Eron Gordon ubacio 18 poena.
S druge strane, uz Lebrona Džejmsa sa 26 poena, Hačimura je postigao 23 poena, Rivs je stao na 19, dok su Dejvis i Rasel bili na koti 17.
Nikola Jokić je kao igrač utakmice dao izjavu po završetku susreta, nakon čega se srdačno pozdravio sa Novakom Đokovićem i Vladom Divcom.
Podsetimo, Đoković se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama gde se uveliko priprema za turnir u Indijan Velsu, na kom nije učestvovao prethodnih pet godina. Start turnira zakazan je za 6. mart.
NBA rezultati
Memfis - Portland 100:107
L.A. Lejkers - Denver 114:124
Finiks - Hjuston 109:118
Dalas - Filadelfija 19.00
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2024
SPORT
Amerikanac se pobunio zbog Jokića i Evropljana: „NBA omekšala da bi oni mogli da prežive“
Predsednik CSKA Andrej Vatutin - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2024
SPORT
Vatutin o povratku CSKA: „U Evroligi su tužni zbog statusa ruskih klubova“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala