- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac se pobunio zbog Jokića i Evropljana: „NBA omekšala da bi oni mogli da prežive“

© AP Photo / Michael ConroyNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2024
Pratite nas
Ne samo da evropskih košarkaša ima u velikom broju u NBA ligi, već često Amerikance bace u drugi plan. Nikola Jokić koji je dva puta bio MVP najbolji je primer za to. Iako Evropljani doprinoose svojim timovima, nisu svi Amrikanci zadovoljni time pa je tako oštru kritiku uputio Gilbert Arinas, bivši NBA košarkaš.
Evropljani su sve brojniji u NBA ligi, a iako su timovima u koje dođu uglavnom veliki plus, ima i onih koji smatraju da su oni promenili najjaču košarkašku ligu na svetu. Jedan od njih je i Gilbert Arinas, koji je tokom karijere igrao za Golden Stejt, Vašington, Memfis, Orlando.
„NBA je ukinula agresivnu košarku kako bi se otvorila prema Evroligi. Kada su Evropljani počeli da dolaze, liga je bila previše teška i prežestoka za njih. Na kraju su omekšali pravila kako bi se otvorili prema inostranim igračima“, rekao je Arinas.
Bivši košarkaš umanjio je značaj i dominaciju evropskih košarkaša. Porast Evropljana u NBA je neminovan, a Arinas ne pripisuje to njihov talentu već tome što je liga „omekšala“.
„Nisu omekšali pravila za Amerikance, već samo za one koji dolaze iz Evrope. Šta mislite zašto govore da će Evropljani predvoditi ligu za pet godina. Više trojki, dodavanja, to nije naša liga, nije američki stil, to je evropski stil igre“, dodao je Arinas.
Njegovo viđenje je da je liga sve učinila kako bi pomogla Evropljanima da se dokažu.
„Kako da postanu globalni brend, ako je za Evropljane liga fizički prežestoka? Morali su da pronađu način da im omoguće dolazak u ligu. Uveli su više šutiranja kako bi takvi igrači mogli da prežive", rekao je Arinas.
Aleksej Pokuševski - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2024
SPORT
„Srpski jednorog“ je krenuo dužim putem – blesak na početku /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala