- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev doveo novog trenera i predao mu tajni spisak: „Igra kao šahista – pravi genije“

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2024
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, doveo je u svoj tim ozbiljno pojačanje. Njemu će uz Žila Servaru trener biti i Žil Simon, francuski teniser koji se nedavno penzionisao.
Nije godina počela najbolje za Danila Medvedeva. Iako je finale Australijan opena veliki uspeh, ruski teniser propustio je ogromnu priliku jer je u borbi za titulu sa Janikom Sinerom ispustio prednost od 2:0 u setovima.
Danila je to finale iscrpelo, tokom meča se i povredio pa je tako odustao od turnira u Roterdamu i Dohi zbog čega je pao na četvrto mesto. Shvatio je Rus da nešto mora da promeni i odlučio je da u tim doda još jednog člana.
Frnacuski mediji tvrde da je Medvedev sklopio ugovor sa Žilom Simonom, francuskim teniserom koji je nedavno završio karijeru. Navodno će nekadašnji šesti reket sveta sa Danilom putovati najmanje deset nedelja godišnje, a njihov prvi zajednički turnir trebalo bi da bude Masters u Indijan Velsu.
„On je dodatni resurs našem timu. Pomoći će nam da nastavimo da napredujemo, osvajamo titule, učiniće me boljim igračem. Poznajem Žila Simona kao veoma inteligentnog igrača, koji mi može pomoći u napretku. Posebno se nadam da ću napredovati u onim segmentima koji u mojim očima ne izgledaju najbolje“, rekao je Medvedev.
Prvi trener Medvedeva i dalje ostaje Servara, dok će Simon imati ulogu savetnika. Ideja je da bivši teniser sa Danilom poradi na taktičkom pristupu zbog sličnog stila igre.
Po dolasku u Danilov tim Simon je za „L'Ekip“ govorio o ruskom teniseru i otkrio šta mu je Danil dao.
„Danil mi je dao spisak od 16 igrača protiv kojih ne voli da igra i zapisao sam 16 taktika za suočavanje sa ovim igračima“, rekao je Francuz.
Pojasnio je potom čuveni francuski teniser i koje prednosti Medvedev poseduje u svojoj igri.
„Danilove lopte su specijalne. Njihova specijalnost je da lete nisko i ne odskaču mnogo. Zbog toga imaju drugačiju rotaciju, ne kao udarci ostalih tenisera. Ovakve niske lopte daju vreme Medvedevu da se bolje brani jer lete dugo kroz vazduh. Jako je teško dobro odgovoriti na takav udarac, jer loptica mora da se udari ispod, a to je komplikovano jer je niska. Sve to Danilu omogućava da toliko igra sa osnovne linije, ali on ume i da je ubrza. Njegovi udarci su drugačiji od ostalih tenisera. Zbog toga on može da igra samo onako kako. Međutim, on je zahvaljujući takvoj igri bio i prvi na svetu. Može da pronađe rešenje protiv gotovo svakog rivala“, objasnio je Simon.
S obzirom na to koliko je imao reči hvale deluje da će Simon malo šta imati da ispravlja kod ruskog tenisera.
„Odličan balans između napada i odbrane je takođe njegova snaga, pogotovo na tvrdim podlogama. Visok je, ima dobar servis, može da osvoji puno lakih poena u napadu. S druge strane, odlično se kreće, sjajan je sa osnovne linije i to je njegova snaga u odbrani. Takva kombinacija napada i odbrane je njegova najvažnija vrlina. Odlično kontroliše igru iz odbrane i perfektno prelazi u napad koristeći jednostavne šeme, kao što je servis-forhend“, istakao je Francuz.
Francuski teniser ističe d svog pulena poštuje jer je jedinstven i jer ne dopušta da mu se bilo ko meša u taktiku.
„Neverovatno je interesantan, sve razume. Igra kao da je šahista, unapred zna šta će se desiti. Niko ne shvata taktiku bolje od njega, nikome ne dozvoljava da se meša, sve vidi bolje od drugih. Trebalo je vremena da ljudi shvate njegov stil jer nisu bili naviknuti na tako nešto. On ne prati logiku tenisa koju prati 90 odsto tenisera. Prati svoju jedinstvenu sudbinu, zato ga poštujem mnogo. On je pravi genije“, poručio je Žil Simon.
Medvedev se nalazi u Dubaiju gde prvi meč igra protiv Aleksandra Ševčenka.
Novak Đoković i Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
SPORT
Novakova pretnja za vrh više nije Alkaras: „Jasno je da će Siner pre ili kasnije biti prvi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala