- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakova pretnja za vrh više nije Alkaras: „Jasno je da će Siner pre ili kasnije biti prvi“

© AFP 2023 / LLUIS GENENovak Đoković i Janik Siner
Novak Đoković i Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
Pratite nas
Novak Đoković najmanje do prvog aprila ostaće najbolji teniser sveta, a kako bi na toj poziciji ostao i duže moraće da se prikaže u najboljem svetlu u Indijan Velsu i Majamiju. Kako vreme prolazi veruje da će mu prvu poziciju ugroziti mlađi teniser, ali ne Karlos Alkaras, već Janik Siner.
Loš početak godine Karlosa Alkarasa na najbolji mogući način iskoristio je Janik Siner. Posle Australijan opena osvojio je i Roterdam, dok je Španac najpre posrnuo u Melburnu, zatim u Buenos Ajresu, a onda je morao da preda meč na startu turnira u Rio de Žaneiru.
Za to vreme Danil Medvedev, ruski teniser, je otkazivao turnire posle Australije i time „popoe“ Sinera na treće mesto. Alkarasov pad mogao bi da pomogne Italiju da zapreti i napretkom na drugo mesto.
Izvesno je da Sineru sledi napredak na ATP listi ukoliko se Španac ne vrati u formu, a Adrijano Panata, bivši italijanski teniser, veruje da bi Janik do prve godine mogao da postane i najbolji na planeti i tako zauzme mesto Novaka Đokovića.
„Janik Siner se popeo na treće mesto na svetu, uskoro će i na drugo, a smem da se kladim da će do kraja godine biti prvi“, rekao je Panata, nekadašnji šampion Rolan Garosa.
Smatra legenda italijanskog tenisa da Siner ima sve predispozicije za lidersku poziciju.
„Janik to zaslužuje jer je veoma dobar, skroman pošten i pametan dečko. Nema limit kada je igra u pitanju. Ne interesuje ga ko je ispred njega na ATP listi jer je jasno da će pre ili kasnije biti prvi“, ističe Panata.
S obzirom na talenat koji poseduje, Siner prema rečima Panate treba da se poredi sa Alkarasom, Đokovićem, Federerom i Nadalom.
„On treba da se poredi sa Alkarasom koji bi mogao da bude sledeći koga će preteći. Treba da se poredi sa Đokovićem, pa čak i sa Federerom i Nadalom. Siner napreduje ogromnim koracima, ali uvek uravnoteženim. U Melburnu je osvojio titulu iako nije bio favorit, u Roterdamu je bio favorit i opet je pobedio. Njegova tajna je da u najvažnijim trenucima pokazuje da ne oseća pritisak“, zaključio je Adrijano Panata.
Novak Đoković i Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
SPORT
Mari: Novak otežava život mladim igračima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala