- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Teniseri stali u odbranu Rubljova: „Sramota – treba nam VAR“

© AP Photo / Seth WenigDanil Medvedev i Andrej Rubljov
Danil Medvedev i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2024
Pratite nas
Posle diskvalifikacije Andreja Rubljova, ruskog tenisera, u polufinalu turnira u Dubaiju, prvi su reagovali i u odbranu petog tenisera sveta stali Darija Kasatkina i Aleksandar Davidovič Fokina koji su rekli da je tenisu potreban VAR.
Andrej Rubljov prišao je, u završnici trećeg seta tokom meča sa Aleksandrom Bublikom, linijskom sudiji sa kojim je ušao u raspravu koja je okonačana drakonskom kaznom.
Navodno, linijski sudija koji je stajao pored čuo je da je Rubljov upotrebio jednu ružnu reč na ruskom i odmah je o tome obavestio glavnog sudiju i supervizora koji je odlučio da automatski diskvalifikuje petog tenisera sveta.
Posle ovog meča prvi se oglasio Aleksandar Davidovič Fokina, španski teniser, koji je stao u odbranu Rubljova.
„Nije fer to što su diskvalifikovali Rubljova bez da su prvo proverili da li je sudija dobro razumeo situaciju. To pravilo bi trebalo promeniti. Sramota. Potreban nam je VAR u tenisu. Ono što je uradio nije u redu, ali da mu oduzmete sve pare, poene, bez dokaza da je tačno ono što je linijski rekao sudiji se čini nepoštenim“, napisao je Fokina na društvenoj mreži.
Složila se sa tim i Darija Kasatkina, ruska teniserka.
„Dakle možete samo da diskvalifikujete igrača, oduzmete mu poene i novac bez da proverite snimak? Sprdnja, još jedan dokaz da nam je potreban VAR u tenisu“, napisala je Kasatkina.
Ruski teniser pokušavao je da objasni da je pričao na engleskom i da nikoga nije uvredio, ali njegovo objašnjenje niko nije ni želeo da sasluša. Osim što ostaje bez poena, ostaće i bez petog mesta na ATP listi.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
SPORT
Rubljov zbog incidenta diskvalifikovan u Dubaiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala