- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rubljov zbog incidenta diskvalifikovan u Dubaiju

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
Pratite nas
Andrej Rubljov, ruski teniser, završio je učešće u polufinalu turnira u Dubaiju nakon što je pobeda dodeljena Aleksandru Bubliku pri rezultatu 6:7, 7:6, 6:5 zbog rasprave sa linijskim sudijom.
Velika borba vodila se u trećem setu polufinala u Dubaiju, Andrej Ruboljv trebalo je da servira za taj-brejk, ali nije mogao da se iskontroliše i prišao je linijskom sudiji kako bi mu ukazao na greške.
Linijski sudija koji je stajao pored razumeo je da je Andrej upotrebio ružnu reč, pa je odmah alarmirao glavnog sudiju i supervizora i ruski teniser je odmah diskvalifikovan.
Teško je Andrej izborio prvi set, a onda je Bublik na isti način uspeo da stigne do izjednačenja. U trećem setu sve je vodilo ka trećem taj-brejku koji bi se verovatno i dogodio da se Rubljov nije naljutio.
Ništa se od ovoga ne bi dogodilo da je ruski teniser sačuvao prednost brejka u odlučujućem setu, ali je Bublik uspeo da izjednači u osmom gemu i tako unese novu neizvesnost.
Rubljov je u Dubaiju branio 300 bodova koje je prošle godine osvojio dolaskom do finala. Zbog diskvalifikacije gubi sve zarađene bodove i od ponedeljka neće biti u prvih pet tenisera sveta.
Rafael Nadal i njegvo stric Toni (levo) - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
SPORT
Nadal stariji ima velike želje: „Rafa će osvojiti Rolan Garos“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala