- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal stariji ima velike želje: „Rafa će osvojiti Rolan Garos“

© AP Photo / Michel EulerRafael Nadal i njegvo stric Toni (levo)
Rafael Nadal i njegvo stric Toni (levo) - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
Pratite nas
Toni Nadal, stric i bivši trener Rafaela Nadala, rekao je da španski teniser nema izbora osim da igra na Mastersu u Indijan Velsu, dok pokušava da se vrati u vrh svetskog tenisa, ali je najavio i da će on osvojiti Rolan Garos.
Nadal se u januaru vratio takmičenjima na turniru u Brizbejnu, posle gotovo godinu dana pauze i oporavka od povrede kuka i operacije, ali se tamo povredio i morao je da otkaže učešće na Australijan openu.
Trenutni problemi nisu povezani sa prethodnom povredom, ali se Nadal nije dovoljno oporavio, zbog čega se povukao sa turnira u Dohi.
On je zakazao egzibicioni meč u Las Vegasu sa sunarodnikom Karlosom Alkarasom, pre nego što zaigra na mastersu u Indijan Velsu, od 6. do 17. marta.
„On mora da se takmiči. Nema izbora. To predugo nije radio. I naravno, ako se ne takmičite, ne možete se pripremiti“, rekao je Toni Nadal.
Nadal je imao problema sa povredama tokom karijere, koju bi mogao da završi ove godine.
Njegov stric nije želeo da govori o dugoročnoj budućnosti 37-godišnjeg tenisera, već je rekao da njegov tim mora da sačeka i proceni kako će ići ostatak godine. Optimista je po pitanju učešća na Rolan Garosu, gde bi Nadal igrao za rekordnu 15. titulu, ali i povodom Olimpijskih igara u Parizu.
„Više volim da kažem da će osvojiti Rolan Garos. Onda ćemo videti. Znam da je teško, ali uvek se trudim da budem pozitivan i nadam se da moj bratanac može da odigra veliku ulogu i na Igrama i na Rolan Garosu“, naveo je Nadal.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala