- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novo iznenađenje u Dubaiju – Medvedev doživeo poraz i ponovo ostao bez odbrane titule

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, poražen je u polufinalu turnira u Dubaiju gde je branio titulu od Uga Ambera, francuskog tenisera, rezultatom 7:5, 6:3.
Videlo se od samog starta da je tenis Danila Medvedeva daleko od njegovog najboljeg izdanja, a talentovani Ugo Amber znao je to da iskoristi.
Napeto je bilo tokom celog seta, na obe strane propuštene su šanse za brejk, ali u 12. gemu Francuz koristi svoju priliku i pravi brejk koji mu donosi i set.
Imao je Medvedev zamerke na svoj tim tokom celog meča, nije bio zadovoljan, a njegova nervoza je pomagala protivniku i u drugom setu.
Poveo je Amber 2:0 uz brejk, Medvedev je uspeo da se vrati, ali nakon što nije iskoristio brejk loptu, protivnik ga je u ključnom momentu kaznio i oduzeo mu servis gem. Potvrdom brejka francuski teniser je stigao do pobede.
Medvedev je bio na dva koraka od toga da napravi nešto što nije u dosadašnjoj karijeri. Ruski teniser ima 20 titula, ali nikada nijednu nije odbranio. U Dubaiju je podigao trofej prošle godine, činilo se da se naoštrio da to uradi i ove, ali ipak će za pehar igrati Amber i Bublik koji je prethodno prošao u finale posle diskvalifikacije Andreja Rubljova.
Danil nema previše vremena do Indijan Velsa, ali će morati da pronađe rešenje koji su evidentni u igri od početka sezone.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
SPORT
Rubljov zbog incidenta diskvalifikovan u Dubaiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala