- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dve promocije u jednom danu – i dijametralno suprotni izbori Srbije i Hrvatske

© Sputnik / Vladimir VyatkinRukomet
Rukomet - Sputnik Srbija, 1920, 29.02.2024
Pratite nas
Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije overio je mandat Borisu Rojeviću, čime su Orlovi posle avanture sa Špancem Tonijem Đeronom, ponovo poverenje ukazali domaćem stručnjaku koji sedi na klupi Vojvodine. S druge strane, Hrvati su u istom danu imenovali Islanđanina Dagura Sigurdsona, koji će biti prvi stranac u njihovoj istoriji.
Dijametralno suprotni izbori u Srbiji i Hrvatskoj i dve promocije u jednom danu.
I dok je Srbija odlučila da se u nove kvalifikacije upusti sa domaćim stručnjakom Borisom Rojevićem, koji vodi Vojvodinu, Hrvati su posegnuli za prvim strancem u svojoj prebogatoj istoriji.
„Kauboji“ su za 29. februar zakazali sednicu na kojoj će biti promovisan novi selektor, a izbor je pao na stranca Dagura Sigurdsona iz Islanda.
 Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 29.02.2024
SPORT
Đavolja varoš na dresu Srbije /foto/
On je pre mesec dana raskinuo saradnju sa Japancima, a sve zbog toga kako bi prihvatio finansijski slabiju ponudu, ali je jasno da je preuzeo rukometnu velesilu.
Najveći uspeh Sigurdson je zabeležio pre sedam godina, kadaj e predvodio Nemačku do najsjajnijeg odličja na Evropskom prvenstvu, dok je na Olimijskim igrama uzeo bronzanu medalju.
Kada je u pitanju Srbija, Upravni odbor RS Srbije potpisao je četvorogodišnji ugovor sa perspektivnim stručnjakom, koji će na klupi Orlova naslediti Španca Tonija Đeronu, posle novog brodoloma našeg nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu.
Đerona se posle četiri godine razišao sa Srbijom. Rojević bi trebalo da debituje na klupi Srbije u dvomeču baraža za Svetsko prvenstvo sa Španijom, a do tog meča ostalo je nešto više od dva meseca.
„Između dva kandidata ukazano je poverenje Borisu Rojeviću. Tri puta je proglašavan za najboljeg trenera Srbije, posle prošlogodišnjeg osvajanja Evro kupa sa Vojvodinom proglašen je i za najuspešnijeg na Balkanu što ga je, između ostalog, preporučilo kao jednog od najozbiljnijih kandidata. Dve godine je bio u timu kao asistent Đeroni i upoznat je sa sistemom rada, pa ima jedinstvenu priliku da nastavi sa svim onim što je dobro funkcionisalo, ali i da svojim znanjem, energijom i iskustvom doprinese boljem radu i rezultatima u naredne četiri godine, jer krećemo u novi olimpijski ciklus i cilj su nam Olimpijske igre 2028. godine", rekla je Milena Delić, predsednica Rukometnog Saeza Srbije.
Za direktora nacionalnog tima imenovan je legendarni Marko Vujin.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.02.2024
SPORT
Novakov poklon studentima – Tara ukrala šou /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala