- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Sijarto o slanju zapadne vojske u Ukrajinu: Takve izjave protivureče NATO odlukama

© Sputnik / Lola Đorđević Peter Sijarto
 Peter Sijarto - Sputnik Srbija, 1920, 29.02.2024
Pratite nas
Izjave o slanju vojske zapadnih država u Ukrajinu protivureče NATO stavu koji je još pre dve godine odlučio da se uzdrži od direktnog mešanja u sukob, izjavio je ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto komentarišući predlog francuskog predsednika Emanuela Makrona o mogućem slanju evropskih vojnika u Ukrajinu.
Sijarto je to izjavio na pres konferenciji nakon sastanka u Budimpešti sa šefom diplomatije Čada Mahamatom Salehom Anadifom i dodao da je odluka i dalje na snazi i da se tiče drugih država alijanse kao i Francuske.
„Bilo koji planovi ili izjave, koje se tiču moguće pojave evropskih vojnika u Ukrajini biće u dijametralnoj suprotnosti sa trenutnim odlukama NATO-a“, zaključio je mađarski šef diplomatije.
Francuski predsednik Emanuel Makron u utorak je rekao da su lideri zapadnih zemalja razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali da konsenzus još nije postignut. Francuski premijer Gabrijel Atal takođe nije isključio slanje vojske u Ukrajinu i dodao da Pariz „ne može da se pomiri“ sa pobedom Rusije.
Pogledajte i:
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 29.02.2024
RUSIJA
Kremlj: Makronove izjave opasne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala