Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić sa Zelenskim: Razgovor o svim važnim temama i inicijativama za mir

© Foto : Instagram/BudućnostSrbijeAleksandar Vučić i Vladimir Zelenski, sastanak u Tirani
Aleksandar Vučić i Vladimir Zelenski, sastanak u Tirani - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2024
Pratite nas
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim tokom boravka u Tirani, sa kojim je razgovarao o važnim temema i inicijativama za mir.
„Ponovio sam principijelni stav Srbije o poštovanju normi međunarodnog prava i Povelje UN, kao i o ključnom značaju diplomatije u rešavanju svih sukoba, jer nas tome, pre svega, uči teška istorija Srbije koja je vekovima stradala“, rekao je Vučić u objavi na društvenim mrežama.
Dodaje da se Zelenskom zahvalio na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije, ističući da je tema razgovora bio i evropski put dveju zemalja.
On je kasnije, u uključenju za RTS, rekao da je glas Srbije u Tirani slušan sa poštovanjem, kao i da je sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim imao do sada najotvoreniji razgovor.

"Čini mi se da je glas Srbije sa poštovanjem slušan ovde. Mogli ste to i od domaćina da čujete, ali i od mnogih drugih, pa čak i od predsednika Zelenskog koji je, kada se obraćao, pokazao poštovanje prema Srbiji, ali i po trajanju našeg bilateralnog sastanka", rekao je Vučić.

Naglasio je da je sa Zelenskim imao najotvoreniji razgovor do sada o svim važnim temama.
"Sada se i jedna i druga zemlja nalaze na evropskom putu. Govorili smo o teritorijalnom integritetu obe zemlje, poštovanju Povelje Ujedinjenih nacija. Govorili smo i o drugim važnim temama, inicijativama za mir i kako do mira da se dođe", naveo je Vučić.
Istakao je da želi ljudima u našoj zemlji da kaže da ne razume kada izražavaju neke stavove protiv Ukrajine.
"Razumem ja naše odnose i prema Rusiji. Sve ja razumem odlično. Ne razumem negativan odnos prema Ukrajini, jer Ukrajina nikada ništa protiv Srbije nije uradila. I to želim da kažem svim ljudima. Ukrajina nije priznala ni nezavisno Kosovo, to su naša slovenska braća, kao što su nam slovenska braća i Rusi. I trudimo se da imamo dobre odnose", naveo je Vučić.
Vladimir Zelenski i Edi Rama - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2024
REGION
Šta piše u antiruskoj deklaraciji koja je usvojena u Tirani
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala