- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bugarski istoričar: Francuska vlada će piti šampanjac u bunkeru i radovati se nuklearnoj kiši

© Sputnik / Valerij Šustov / Uđi u bazu fotografijaSofija
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2024
Pratite nas
Izjava francuskog predsednika Emanuela Makrona i objašnjenja Ministarstva odbrane i Ministarstva spoljnih poslova Francuske o mogućnosti slanja vojske u Ukrajinu je put ka trećem svetskom ratu, smatra bugarski istoričar Aleksandar Sivilov.
„To je veoma interesantna formulacija i put za legitimizaciju vojnog prisustva Evropljana u Ukrajini. Za mene je to put ka trećem svetskom ratu. Činjenica što ministar inostranih poslova tako nešto govori znači da vlada Francuske zaista izučava takvu mogućnost. Ovde je ključno da je opozicija u Francuskoj zaista oštro reagovala, ali u samoj vladi očigledno postoji konsenzus o ovom pitanju“, izjavio je bugarski istoričar.
Reakcija drugih evropskih političara pokazuje da javnost u tim zemljama nije spremna za punopravan rat sa Rusijom, koji će neminovno dovesti do nuklearnog rata.
„Mnogi evropski lideri su se te izjave uplašili i toga kako je ona komentarisana u medijima. Makron priča veoma prostodušno, i svi u njegovoj vladi govore isto, i pokazuje na šta su spremni, jer im je dobro, oni će sedeti u svojim bunkerima u Parizu i piti šampanjac i radovati se nuklearnoj kiši oko njih. Rat sa Rusijom može da dovede do nuklearnog rata, istrebljenja čovečanstva ili do uništenja Evrope i pretvaranja u nuklearnu pustinju“, zaključio je Sivilov.
Pogledajte i:
Protesti u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2024
SVET
Bugarski stručnjak: Sukob u Ukrajini najjače pogodio Evropu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala