- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ministar: Predložićemo BRIKS-u formiranje nezavisnog finansijskog sistema

© AFP 2023 / ALEXANDER NEMENOVRuska rublja i pogled na Kremlj
Ruska rublja i pogled na Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
Pratite nas
Rusija će predložiti zemljama članicama BRIKS-a da formiraju alternativni finansijski sistem za trgovinske operacije koji bi bio nezavisan od politike, izjavio je ministar finansija Rusije Anton Siluanov televiziji „Blumberg Saudijska Arabija“.
„Kako bi zemlje članice BRIKS-a mogle normalno da se razvijaju, trebalo bi da razmišljamo o stvaranju sopstvenih sistema za funkcionisanje finansija koji bi bili nezavisni od politike, a koji mogu da obezbede trgovinske odnose među našim zemljama“, rekao je on na marginama sastanka ministara finansija i guvernera centralnih banaka zemalja BRIKS-a u brazilskom gradu Sao Paolo.
Prema njegovim rečima, trgovina među zemljama BRIKS-a raste i kako bi funkcionisali ovi tokovi potreban je dobar platni sistem.
„Predložićemo formiranje nezavisnog platnog sistema koji bi bio zansovan na novim principima, pre svega su to principi digitalizacije, principi blokčejna, koji bi mogli da budu komforni za zemlju i koji ne bi bili skupi“, zaključio je ministar finansija Rusije.
Pogledajte i:
Ministar finansija Rusije Anton Siluanov - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2024
RUSIJA
Ruski ministar: Postupanja sa zamrznutom ruskom imovinom dobiće simetričan odgovor
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala