- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Džikić posle poraza od Srbije: Nećemo odustati – barem ja neću

© Foto : ABA liga / SC DerbiAleksandar Džikić
Aleksandar Džikić - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
Pratite nas
Aleksandar Džikić, srpski trener koji kao selektor predvodi košarkašku reprezentaciju Gruzije, posle poraza od Srbije, drugog u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, rekao je da neće odustati od cilja i plasmana na završno takmičenje.
Košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2024
SPORT
Srbija bez greške – pobeda i nad Džikićevom Gruzijom
Srbija je u Tbilisiju savladala Gruziju rezultatom 76:63 i stigla do druge pobede u kvalifikacionoj G grupi. Sa druge strane, ekipa koju vodi Aleksandar Džikić nalazi se u teškoj poziciji, budući da je i u prvom kolu doživela poraz. Posle iznenađenja – Gruziju je savladala Danska. Srbija je na prvom mestu grupe sa skorom 2-0, dok je Gruzija jedina selekcija bez pobede.
“Želeo bih da se zahvalim Cincadzeu koji se na ovoj utakmici oprostio od reprezentacije. Nismo mu pomogli dovoljno da ova utakmica bude još posebnija. Zahvalan sam Savezu i klubovima koji su dozvolili igračima da dođu na pripreme i pruže mi šansu da upoznam igrače i razumem ovaj novi tim. Neću reći ništa više od toga jer ne tražim alibije – to prosto nije moj stil”, rekao je Aleksandar Džikić posle utakmice koju je Srbija dobila rezultatom 76:63.
“Imali smo neke trenutke utakmice gde smo igrali dobro, ali i periode meča u kojima su neki igrači iskazali ozbiljan nedostatak koncentracije. Ozbiljan. To mi se nije svidelo. Trud je tu, ali to nije dovoljno ako želite da pobedite bolje timove od vas”, kazao je srpski stručnjak.
Gruziji na ruku ide rezultat iz druge utakmice u G grupi koja se igrala u ponedeljak – Finska je posle velikog preokreta savladala Dansku.
“Nalazimo se na skoru 0-2 i nećemo odustati. Barem ja neću odustati. Situacija je teška jer nismo započeli kvalifikacije kako smo želeli.”
Gruzija će šansu da se plasira na Evrobasket tražiti u novembarskom “prozoru” kvalifikacija. Kavkasku selekciju čekaju dve ključne utakmice sa Finskom. U međuvremenu Gruzija će se boriti i za mesto na Olimpijskim igrama, a rivali u kvalifikacionom turniru za OI Gruziji su Letonija i Filipini.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
SPORT
Jokićeve „Ol-stvari“ i pobeda Rajakovićevog Toronta /foto, video/
Svetislav Pešić  - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
SPORT
Pešić: Timska odbrana i 20 asistencija – motivacija za Olimpijske igre
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala