- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pešić: Timska odbrana i 20 asistencija – motivacija za Olimpijske igre

© Sputnik / Lola ĐorđevićSvetislav Pešić
Svetislav Pešić  - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
Pratite nas
Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, posle druge pobede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, istakao je nekoliko detalja za koje veruje da su odlučili rezultat duela sa Gruzijom na gostujućem terenu.
Košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2024
SPORT
Srbija bez greške – pobeda i nad Džikićevom Gruzijom
Srbija je u Tbilisiju savladala Gruziju rezultatom 76:63 i stigla do druge pobede u kvalifikacionoj G grupi. Sa druge strane, ekipa koju vodi Aleksandar Džikić nalazi se u teškoj poziciji, budući da je i u prvom kolu doživela poraz. Posle iznenađenja – Gruziju je savladala Danska. Srbija je na prvom mestu grupe sa skorom 2-0, dok je Gruzija jedina selekcija bez pobede.
“Bila je ovo veoma važna pobeda za nas i plan igre je bio, kao i uvek, organizovana odbrana. Naši igrači su odradili odličan posao protiv plejmejkera Gruzije Tomasona, ali i drugog važnog igrača – Šengelija. Vidi se u statistici da smo postigli 20 poena iz tranzicije. Ako imate dobru organizaciju u odbrani i motivisani ste u defanzivi, ako igrate timsku odbranu, ne samo individualnu, onda imate dobru šansu za kontre. Imali smo 20 asistencija, to je veoma, veoma dobro. Imali smo i dovoljno talenta da donosimo dobre odluke u pozicionom napadu. Generalno, zadovoljni smo kako smo igrali u ovim kvalifikacijama zasad. Važno je da mi odlučujemo o svojoj sudbini da se plasiramo na Evrobasket”, rekao je posle utakmice Svetislav Pešić.
Da li Srbiji pomaže to što je vicešampion sveta ili donosi dodatni pritisak jer “Orlovi” imaju “metu na leđima”?
“Nama je manje-više isto na svim utakmicama. Moramo da budemo spremni da pobedimo i u poziciji favorita. Mislim da nam to pomaže da budemo motivisaniji i da radimo vrednije nego inače. Bliži se leto i olimpijski turnir, a igrači su želeli da pokažu da su spremni i siguran sam da ove dve pobede u nekoliko dana dodatno motivišu sve da daju i maksimum u klubovima, dobro igraju i pripreme se za predstojeći izazov – Olimpijske igre”, poručio je Pešić.
Srbija u kvalifikacijama naredne utakmice igra tek u novembarskom „prozoru“. U trećem kolu Srbiji će rival biti Danska u gostima (21.11), a potom isti rival dolazi u Beograd 24.11.
Srbiju pre toga očekuje nastup na Olimpijskim igrama, kao i pripremni turniri pre tog takmičenja.
Košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2024
SPORT
Srbija bez greške – pobeda i nad Džikićevom Gruzijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala