- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Italijan otpisao Novaka: „Kladim se da će Siner biti prvi“

© AP Photo / Alessandra TarantinoJanik Siner
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2024
Pratite nas
Legendarni italijanski teniser Adriano Panata, koji ji je pre Janika Sinera bio poslednji osvajač grend slem trofeja sa Čizme, poručio je da će Siner biti prvi na ATP listi već ove godine.
Iako lidersku poziciju suvereno čuva Novak Đoković, kog je upravo Janik Siner nadigrao u Melburnu u polufinalu Australijan opena, Adriano Panata nema dilemu da Sinerovo vreme tek dolazi.
„Danas je treći, sutra drugi, a jednog dana prvi. Zapravo, kladim se da će već ove godine biti svetski broj 1. Ne takmiči se Janik sa mnom ili sa Nikolom Petranđelijem. Njegova konkurencija su Novak Đoković, Karlos Alkaras, čak i Rafael Nadal. Ali, Janik napreduje neverovatnom brzinom i krupnim koracima. Smiren je uravnotežen i koncentrisan“, istakao je Adriano.
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2024
SPORT
Srbija jača za srebrnog iz Manile u Tbilisiju
Panata se zatim osvrnuo na novi trofej koji je u Roterdamu osvojio „grešnik“. Posle Melburna, gde je podigao prvi grend slem pehar, uspeo je i u Holandiji da bude najbolji. Jasnoj je da je u pitanju daleko slabiji i manji turnir, ali je bitan kontinuitet osvajanja koji kod sebe razvija Janik Siner.
„Pokazao je da može da igra odlično. Na turniru u Roterdamu bio je favorit i opravdao je tu ulogu. Odlično se nosi sa pritiskom, igra dobro i pobeđuje kada se od njega to očekuje“, zaključio je legendarni italijanski teniser Adriano Panata.
Darko Stošić, srpski MMA borac - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2024
SPORT
Srpski „čekić“ presudio Brazilcu u prvoj rundi /video/
Ana Kalinskaja - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2024
SPORT
Rusko čudo imalo sve na tacni – Ana ipak ostala bez trofeja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala