- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Na Zapadu ništa novo – Srbin i dalje „kolo vodi“

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2024
Pratite nas
Sezona NBA lige nalazi se u punom jeku, a prema poslednjim informacijama koje stižu sa Zapada, Nikola Jokić je na čelu trke za osvajanje nove MVP titule na osnovu tradicionalne ankete portala ESPN.
Lider Denvera i čovek koji je tim iz Kolorada prošle sezone vodio do istorijskog šampionskog prstena „kolo vodi“ kada je u pitanju trka za MVP titulu.
Naime, novinar Tim Bontempst koji se tokom sezone bavi MVP trkom, tako što intervjuiše glasače koji će i na kraju sezone birait najkorisnijeg igrača NBA lige, „opipao je puls“ kolega i saznao sledeće.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2024
SPORT
Bogdan dvocifren u porazu od Darkovog Toronta – Vasa „završio na podu“
Najviše glasova dobio je košarkaški genije iz Sombora, koji je sakupio ukupno 889 bodova, dok je iza njega Kanađanin Šej Gildžus-Aleksander sa 709 bodova, treći je naturalizovani Grk Janis Adetokumbo sa 391 bodom, a četvrti Slovenac Luka Dončić – 260 bodova.
Novinari koji su glasali i koji će zvanično glasati kada za to dođe vreme, davali su bodove kandidatima, za prvo mesto daje se 10 bodova, za drugo sedam, treće pet, četvrto mesto donosi jedan bod.
Nikola Jokić je čak 69 puta dobio maksimalnih 10 bodova, 25 puta stavljen je na drugo mesto, tri puta je biran kao treći i isto toliko puta kao četvrti. Od 100 glasača, dobio je ukupno 889 bodova.
Sa nešto manje od 200 bodova zaostatka u leđa mu gleda as Oklahome Siti Tander, dok Janis Adetokumbo i te kako zaostaje u MVP trci.
Nikola jokić ove sezone u dresu Denver Nagetsa prosečno ubacuje 26,3 poena, ima 12,2 skokova i devet asistencija i 58,2 odsto pogođenih šuteva iz igre.
Jokić je u noći između petka i subote upisao još jedan tripl-dabl, drugu noć uzastopno, ovoga puta u trijumfu Denver Nagetsa protiv Portland Blejzersa 127:112.
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2024
SPORT
Avramović za Sputnjik o skandiranju mališana: „Hvala im, to je nešto najlepše“ /video/
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2024
SPORT
Jokić tripl-dablom srušio Portland i stigao Lebrona Džejmsa – opšta tuča u Majamiju /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala