- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Avramović za Sputnjik o skandiranju mališana: „Hvala im, to je nešto najlepše“ /video/

© Foto : FIBAAleksa Avramović
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2024
Pratite nas
Aleksa Avramović bio je „motor“ Srbije u vožnji ka preokretu za ubedljivu pobedu nad Finskom (77:61) na startu kvalifikacija za Evrobasket 2025. godine. Harizmatični Čačanin posle meča je izašao pred medije, a na pitanje Sputnjika koliko mu znače ovacije najmlađih u dupke punoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ nije krio zadovoljstvo.
„Hvala im puno, uvek je poseban osećaj i uvek je lepo kada se tako nešto desi. Uvek ću biti tu za njih. Stvarno im hvala, od srca. To je nešto najlepše“, rekao je reporteru Sputnjika Aleksa Avramović.
Zahvalio se Avramović generalno navijačima, koji su u velikom broju ispunili „Pionir“, što je njemu i košarkašima Srbije olakšalo posao da „slome“ otpor nezgodnih Finaca.
Svetislav Pešić  - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2024
SPORT
Pešić o Jokiću: „Ako nije spreman, bolje da ne igra – on hoće zlato“
„Hvala publici koja je došla u velikoj broju. Puna je bila hvala, stvarno jedna velika zahvalnost svima koji su došli. Pre svega toj deci koja su bila u velikoj broju. I, uvek je lepo ako smo na neki način mogli da ih podstaknemo da dođu u halu i uzmu nešto pozitivno od nas“.
Avramović je susret završio kao drugi najefikasniji akter. Ubacio je 18 poena, pola koša više od njega imao je kapiten Luka Mitrović. O meču sa Fincima rekkao je sledeće.
„Ttakmica ko utakmica, sem tog starta gde smo malo sporije krenuli, oni sa dosta fizike ušli u utakmicu. Mi smo posle toga igrali dobru košarku Posle smo ih sveli na 61 poen. Kada smo podigli nivo agresivnosti u odbrani, laki koševi, prodori, tranzicije, i zaslužena pobeda. Okrećemo se Gruziji“, rekao je Aleksa, čije je izlaganje na kratko prekinuo selektor Pešić – dobacivanjem: „Ajde Aleksa, idemo, dobro si igrao“.
O narednom rivalu Gruziji, koji je tu iza ćoška jer se meč igra već u ponedeljak, Avramović je imao samo reči hvale.
„Siguran sam da nas očekuje teška utakmica, očekuje nas puna hala., Izgubili su od Danske. Pogotovo te takozvane ekipe koje dugo igraju zajedno, baš takvih se plašimo. Imali smo u prošlsosti situacija gde smo gubili. Idemo da igramo našu najbolju košarku. Hvala puno i doviđenja“, rekao je Aleksa, kog je tokom obraćanja novinarima pozvao selektor Pešić, dobacivši da je dobro igrao.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2024
SPORT
Bogdan dvocifren u porazu od Darkovog Toronta – Vasa „završio na podu“
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2024
SPORT
Jokić tripl-dablom srušio Portland i stigao Lebrona Džejmsa – opšta tuča u Majamiju /video/
Srbija košarka - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2024
SPORT
Srbija se mučila, pa razbila Finsku na startu kvalifikacija za Evrobasket
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala