- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Američki mediji: Ukrajina za sada nema šanse da pobedi Rusiju

© AP Photo / LIBKOSUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2024
Pratite nas
Ukrajina u narednih nekoliko godina nema realne šanse da pobedi Rusiju, a uspešan mirovni proces će za Kijev i Zapad rezultirati bolnim ustupcima, piše američi list „Tajm“.
Kako se navodi u članku, u slučaju da Ukrajina pređe u odbranu, teritorijalno pitanje će se odložiti do predstojećih mirovnih pregovora. Razgovori o tome da Kijev može da pobedi Rusiju i oduzme Krim napadima raketa velikog dometa su suludi. Kako bi se to ostvarilo, Ukrajina bi trebalo da ima veću vojsku i vatrenu moć koju trenutno nema.

„Američki zvaničnici bi trebalo da priznaju da čak i ako se pomoć nastavi, Ukrajina nema realne šanse na potpunu pobedu sledeće godine ili za još godinu dana“, piše list.

Prema mišljenju autora članka, uspešan mirovni proces u Ukrajini će zahtevati od Kijeva i Zapada „bolne ustupke“. Ističe se da će mirovni sporazum biti još neprijatniji ako se nastavi sukob i Ukrajina bude poražena.
U članku se zaključuje da su izgubljene ukrajinske teritorije - izgubljene, a članstvo u NATO-u besmisleno osim ukoliko Alijansa ne planira da pošalje svoju vojsku da se bori za Ukrajinu protiv Rusije.
Pogledajte i:
Federalni dvorac (Parlament) u Bernu - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2024
SVET
Švajcarci razotkrili: Postoji oko deset mirovnih planova za Ukrajinu - neki su tajni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala