- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ceo život sam radio za ovo – mama mia“: Mile je princ Rima – a Srbija zbog njega ima glavobolju

© AP Photo / Alessandra TarantinoMile Svilar
Mile Svilar - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2024
Pratite nas
„Mile će dobiti prostor koji zaslužuje“, rekao je pre samo nekoliko dana Danijele de Rosi, trener Rome, da bi upravo srpski golman bio heroj Vučice u pobedi nad Fejnordom za plasman u osminu finala Lige Evrope.
Bilo je perioda kada je reprezentacija Srbije strepela zbog golmana, međutim sada će problem biti drugačije prirode jer Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, neće znati koga pre da odabere.
Posebno se u prethodnom periodu ističe Mile Svilar, koji je oduševio u meču Rome i Fejnorda.
Rezultat u prestonici Italije bio je nerešen, pobednika nije bilo ni posle produžetaka, pa su tako morali da odlučuju penali. Lukaku je lako mogao da postane tragičar jer je promašio penal, ali Mile Svilar bio je tu da spasi Vučicu.
Dva puta je pogodio srpski golman gde će šutirati fudbaleri Fejnorda. Najpre je odbranio Hanku, a zatim i Jahanbakšu pa je tako postao heroj koji je Romu odveo u osminu finala.
„Nemam reči. Ceo život sam radio za ove trenutke, na ovom stadionu. Mama mia!“, bilo je sve što je Svilar uspeo da kaže posle velike pobede.
Olimpiko i Rim poklonili su se Miletu koji se pokazao u najboljem mogućem svetlu, a posebno su mu zahvalni bili saigrači.
„Naš heroj“, napisao je Paolo Dibala ispod fotografije sa srpskim golmanom.
Svilar je priliku dobio zahvaljujući dolasku Danijela De Rosija koji je na mestu trenera zamenio Žozea Murinja.
Čuveni Italijan prepoznao je potencijal kod srpskog golmana i dopustio mu da brani na dve vezane utakmice u Seriji A, dok se Svilar posebno istakao intervencijama protiv Frozinonea.
„Svi su bili loši večeras, posebno u prvom poluvremenu. Svi izuzev Svilara. Još jednom, Mile je demonstrirao da prolazi kroz pozitivan period. Spasao nas je u prvom poluvremenu i sada će imati prostor koji zaslužuje u postavi“, najavio je posle te utakmice De Rosi i ispunio obećanje.
Mile je potom opravdao poverenje, ali i zasigurno zadao glavobolju selektoru Srbije koji sada na raspolaganju ima nekoliko odličnih golmana.
U dobroj je formi Vanja Milinković-Savić koji je ove sezone zabeležio 12 odličnih odbrana, ali se sve više govori i o Đorđu Petroviću koji se ustalio na golu Čelsija.
Petrović je za engleski klub debitovao u decembru, a u gotovo svakoj narednoj utakmici bio je na visini zadatka.
Osim njih, Srbija motri i na Predraga Rajkovića koji brani za Majorku i čija je forma na zavidnom nivou. Nedavno je imao dobru partiju protiv Real Sosijedada.
Ni tu nije kraj spisku, jer se selektoru Piksiju nameću i Marko Dmitrović koji brani za Sevilju, kao i Boris Radunović koji čuva mrežu Kaljarija.
Evropsko prvenstvo počinje za nekoliko meseci i ako srpski golmani ostanu u ovakvoj formi, Orlovi imaju čemu da se nadaju.
Mile Svilar – talentovani srpski golman - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
SPORT
Mile odbranio dva penala, Luka izveo magiju – Italija slavi Srbe!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala