- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mile odbranio dva penala, Luka izveo magiju – Italija slavi Srbe!

© AP Photo / Dave ThompsonMile Svilar – talentovani srpski golman
Mile Svilar – talentovani srpski golman - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
Pratite nas
Luka Jović, srpski fudbaler, postigao je pogodak u drugom meču protiv Rena u borbi za osminu finala Lige Evrope. Fudbaleri Milana izgubili su rezultatom 3:2, ali su zbog ishoda sa prve utakmice izborili dalji plasman. Osim Luke istakao se i Mile Svilar koji je dva puta odbranio u penal seriji Rome i Fejnorda i tako odveo svoj timu u osminu finala.
Fudbaleri Milana stigli su u Francusku sa velikim samopouzdanjem jer su u prvoj utakmici slavili rezultatom 3:0. To ih je koštalo već u 11. minutu utakmice jer je Benžamen Burižo postigao gola za vođstvo Rena od 1:0.
Probudilo je to Milan, a naročito Luku Jovića koji je u 22. minutu posle asistencije Tea Ernandesa zatresao mrežu i doneo izjednačenje. Luka je odlično dočekao centaršut saigrača i potom glavom postigao gol. Ovo je srpskom reprezentativcu ukupno osmi pogodak za italijanski tim ove sezone.
Za srpskog reprezentativca važno je bilo da u ovom meču dobije šansu da igra jer će u Seriji A morati da pauzira. Jović je suspendovan na dve utakmice jer je protiv Monce udario protivničkog igrača.
Drugo poluvreme donelo je novo uzbuđenje i nadu domaćima jer je Burižo sa bele tačke postigao gol za 2:1, međutim samo nekoliko minuta kasnije izjednačio je Leao. Nije puno vremena prošlo od drugog gola za Milan, Ren je ponovo dobio priliku da šutira penal i to zbog greške Jovića koji je igrao rukom. Burižu je potom postigao i treći gol.
Iako je Ren slavio, ukupan rezultat je 5:3 za Milan i italijanski klub ide u osminu finala. U osminu finala plasirali su se i fudbaleri Benfike koji su takođe prošli dalje zahvaljujući prvoj utakmici protiv Tuluza u kojoj su slavili 2:1, dok je u drugoj meč završen bez golova.
Veliko iznenađenje dogodilo se u Azerbejdžanu gde je Karabag sa igračem manje golom u 122. minutu izbacio Bragu. Portugalski klub pobedio je posle produžetka 3:2, ali ukupan rezultat posle dva meča bio je 6:5 za Karabag. U osminu finala ide i Frajburg.
Spektakl su priredili Roma i Fejnord koji su u italijanskoj prestonici igrali produžetke. Gimenez je rano doveo goste u prednost, već u petom minutu, ali je Romin odgovor stigao već u 15. minutu kada je Pelegrini zatresao mrežu.
U nastavku je Roma imala više šansi, ali svaka je bila propuštena pa su tako pobednika morali da odlučuju produžeci.Ali, ni u narednih pola sata niko nije uspeo da zatrese mrežu.
Penali su počeli sigurnom prvom serijom, a onda je Lukaku promašio drugi penal za Romu. Međutim, tu je bio spasilac Mile Svilar! Najpre je odbranio Hanku, a zatim Kristanteu!
Tako je sa dve maestralne odbrane srpski golman odveo Romu u osminu finala, a u taj deo takmičenja plasirali su se i Marsej, Sparta i Sporting.
Rezultati Lige Evrope:
Frajburg - Lans 3:2
Karabag - Braga 2:3
Tuluz - Benfika 0:0
Ren - Milan 3:2
Roma - Fejnord 2:1 (penali)
Marsej - Šahtjor 3:1
Sparta - Galatasaraj 4:1
Sporting - Jang Bojs 1:1

Hrvati imaju predstavika u osmini finala evropskog takmičenja

Na programu su bile i utakmice Lige konferencija, a u osminu finala voog takmičenja plasirao se Dinamo iz Zagreba koji je na domaćem terenu sa Betisom igrao nerešeno 1:1, ali je prethodno u gostima slavio 1:0 i tako obezbedio dalji plasman.
Posle produžetaka plasman u osminu finala izborio je i Ajaks pobedom nad Bodoom (2:1).
U osminu finala prošli su i Sen Žiloa, Olimpijakos, Molde i Šturm Grac.
Rezultati Lige konferencija:
Bodo - Ajaks 1:2
Dinamo - Betis 1:1
Ludogorec - Servet 0:1
Ajntraht - Sen Žiloa 1:2
Ferencvaroš - Olimpijakos 0:1
Legija - Molde 0:3
Slovan - Šturm 0:1
Aleksandar Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
SPORT
Srbiji nedostaje još samo jedan „Švaba“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala